Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Let jij hier wel eens op als je een auto koopt?

Let jij hier wel eens op als je een auto koopt?

 

Een auto aanschaffen doe je niet elke dag, maar het is wel slim om een autoverzekering af te sluiten. Oriënteer daarom goed welke verzekering bij jou past. Maar er zijn nog meer dingen die belangrijk zijn als je een auto koopt. Wil je meer weten? Wij vertellen het je in deze blog. 

 

Deze punten zijn de aandachtspunten

Meet de bandenspanning

Het kan soms lastig zijn om er achter te komen wat de bandenspanning is van jouw banden, gelukkig is dit te vinden in het instructieboekje van de auto. De bandenspanning meten heeft namelijk meerdere voordelen, denk aan de banden en je veiligheid maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Als je op zachte banden rijdt kan het namelijk voorkomen dat je zo €150 extra kwijt zijn per jaar. Maak er daarom een gewoonte van om iedere maand de bandenspanning bij een benzinepomp te testen. 

 

Zet de vervaldatum van je rijbewijs in je agenda 

Rijden met een rijbewijs die verlopen is kan voor problemen zorgen. Zo kan je een flinke boete krijgen en je bent niet meer verzekerd. Vergeet daarom dus niet de verloopdatum van jouw rijbewijs in je agenda te zetten, zodat je het niet vergeet. Daarnaast krijg je van RDW 19 weken voordat je rijbewijs verloopt een herinneringsbrief thuis. 

 

 Houdt je telefoon in je tas

Een item waar we super snel door afgeleid raken is de telefoon. Hier komen namelijk veel berichten en belletjes op binnen. Maar laat je niet afleiden door je telefoon. Er is namelijk onderzoek gedaan naar telefoongebruik onder het rijden. En de kans is 6 keer zo groot dat je een ongeluk krijgt. Een hele goede reden om je telefoon nooit te gebruiken in de auto en gewoon in je tas te laten. 

 

Houdt je auto schimmelvrij 

Schimmel is iets wat je niet graag in je auto wil. Zet daarom je airco regelmatig aan. Schimmel kan namelijk groeien in een airco die nauwelijks gebruikt wordt. Zet daarom de airco een paar minuten per autorit aan, want dit is al genoeg.

 

Controleer de oliepeil regelmatig 

Wacht niet tot het oliedruklampje brandt, maar controleer iedere maand zelf het motoroliepeil. Wil je de oliepeil in de auto controleren? Dit kan heel gemakkelijk! Je hebt hier namelijk alleen een peilstok en motorolie voor nodig.  Hoe vaak controleer jij de oliepeil in de auto? 

 

Heb altijd een noodhamer in je auto 

Noodhamers zijn zeer belangrijk om in je auto te hebben. Als je namelijk bekneld zit of onder water raakt kan je met deze hamer het glas doorslaan. Let wel goed op dat je minimaal twee hamers in de auto hebt. Als je met meerdere in de auto zit heb je natuurlijk aan 1 hamer niet genoeg.

 Een autoverzekering sluit je af bij InShared 

Bij InShared is het afsluiten van een verzekering heel gemakkelijk en neemt het veel zorgen over. Een autoverzekering is namelijk zeer belangrijk om te hebben, kijk daarom dat je een verzekering afsluit die bij jou past. Heb je helaas schade aan je auto? Dit kan je heel simpel bekijken op de website van InShared.

 

https://www.inshared.nl/