Serpentis
Image default
Electronica en Computers

Met een videowall je boodschap nog beter presenteren

Videowalls anno 2018, de laatste ontwikkelingen

Wie heeft er nog niet van een videowall gehoord? Een videowall is een imposant scherm waarmee je op een eenvoudige manier een geweldige presentatie kunt geven. Maar ook kunt u op een videowall een bedrijfspresentatie aan klanten tonen die continue kan worden gepresenteerd. De techniek achter de videowalls is erop gericht dat meerdere LCD schermen samen een geheel vormen waardoor een veel groter scherm wordt gecreëerd. Deze techniek valt natuurlijk met de juiste hard en software en is niet voor een ieder te realiseren. Maar ook de verbindingen tussen alle schermen zullen optimaal moeten worden ingericht om ervoor te zorgen dat de beeldkwaliteit perfect zal zijn.

Wat zijn de kosten voor een videowall?

Wanneer je een videowall wilt gebruiken in je bedrijf is er naast de aanschaf van een viertal goede lcd schermen. Belangrijk hierbij is dat de kijkhoek op verschillende invalshoeken optimaal blijft en hiervoor zijn kwaliteitsschermen noodzakelijk. De laatste ontwikkeling van Samsung q-led of zelfs oled schermen kunnen hier een aanrader zijn. Afhankelijk van het formaat scherm is hierna de bekabeling erg belangrijk. Glasvezel is aan te bevelen en het gebruik van modulaire glasvezel matrix switchers zorgen ervoor dat ieder scherm afzonderlijk is te bedienen. De kosten lopen uiteen tussen de 2000 – 5000 euro voor een standaard oplossing.

Een videowall huren

Wanneer u een videowall nodig heeft voor een bedrijfsactiviteit maar niet direct een complete installatie wilt aanschaffen is de verhuur van een videowall een goede oplossing. Bij bedrijven als JFAD kunt u een complete videowall huren die bovendien op professionele wijze wordt geplaatst. Handig voor als u op een beurs staat of een klantendag organiseert. Neem gerust een kijkje op de website van Faas Audiovisuele Dienstverlening BV voor meer informatie over de videowalls.