Serpentis
Image default
Electronica en Computers

Waarom is dataverwijdering bij afgeschreven apparaten zo belangrijk?

Pen en papier worden de afgelopen jaren steeds minder gebruikt. Alles gaat online door de ontwikkelingen in de elektronica. Dit heeft ook betekent dat elk bedrijf de benodigde apparatuur heeft om hun werk te doen. Door de technologische ontwikkelingen worden apparaten steeds beter en komen er betere versies op de markt. Dit betekent dat een bedrijf mee moet met de trends en ontwikkelingen en dus steeds nieuwe apparaten binnenhaalt. De oude apparaten belanden achter in de kast of staan ergens in een opbergruimte stof te vangen. De vraag is wat u kunt doen met deze oude apparaten en waarom dataverwijdering en datavernietiging zo belangrijk is.

Oude apparaten hebben waarde!

Wat bedrijven nog wel is vergeten is dat oude apparaten nog steeds waarde hebben. Natuurlijk niet meer de waarde waarvoor zij gekocht zijn, maar er bestaat wel zoiets als restwaarde. Het is zonde als de oude apparaten maar stof staan te vangen terwijl andere mensen deze apparaten nog kunnen gebruiken. U kunt er voor kiezen om de apparaten weg te gooien of weg te geven, maar verkopen is een betere optie. Nu kunt u ervoor kiezen om zelf uw computers en andere apparaten te verkopen, maar hier gaat veel tijd in zitten. Daarom is het beter om te kiezen voor het laten opkopen van uw oude hardware. Er zijn partijen die deze dienst aanbieden. Deze partijen geven u een schappelijke prijs en zorgen ervoor dat de apparaten worden opgehaald. Dit kost u geen tijd en energie en u kijkt nog een mooi prijsje ervoor. Het bedrag wat u krijgt zal in veel gevallen wel minder hoog zijn dan als u er voor kiest om zelf de apparaten te verkopen. Deze partijen kopen de apparaten op, en zorgen ervoor dat de bruikbare apparaten weer op de markt komen. Dit is ook beter voor het milieu, want er hoeven dus minder nieuwe apparaten worden gemaakt. De niet bruikbare apparaten worden gerecycled en dat is daarbij ook goed voor het milieu.

Let op! Verwijder achtergebleven data!

Het wegdoen van oude apparaten kan natuurlijk, maar er worden veel fouten gemaakt door bedrijven op het gebied van achtergebleven data. De data wordt in veel gevallen of niet verwijderd of niet goed verwijderd. Dit kan uiteindelijk resulteren in een data lek waar geen enkel bedrijf op zit te wachten. Belangrijke data als contracten, toekomstplannen of documenten van klanten zijn vertrouwelijk en mogen absoluut niet op straat komen te liggen. Het is daarom belangrijk om de dataverwijdering of vernietiging zeer serieus te nemen. De partijen die oude apparaten opkopen bieden vaak ook aan om de data te verwijderen of de data te vernietigen. Dit doen zij door bepaalde programma’s die garanderen dat er geen achtergebleven data meer is te vinden.