Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Misverstanden over payrolling

Payrolling is steeds populairder aan het worden, maar toch roept het bij bedrijven en ondernemers nog veel vragen op. En als mensen niet precies weten wat ze krijgen maakt dat ze vaak wat terughoudend zijn. Daarom hebben we hieronder de grootste misvattingen over payroll op een rijtje gezet.

Payrolling is heel duur

Dit is misschien wel het grootste misverstand. Veel mensen denken dat payroll ontzettend duur is. Uiteraard kost het geld, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Het risico geef je hierdoor uit handen, net als de administratieve rompslomp. De tijd die je dan overhoudt kun je gebruiken om te doen waar je echt in bent. Al met al blijkt dat medewerkers inhuren via payrolling gemiddeld gezien goedkoper is. 

Personeel wil dit niet

Dit is natuurlijk ook iets wat veel mensen afschrikt. Voor personeel is het echter helemaal niet slecht. Ze moeten volgens de wet ook dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als werknemers die rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn. Bij ziekte worden ze ook gewoon doorbetaald door het payrollbedrijf.

De binding met het personeel verdwijnt

Wanneer personeel niet meer direct bij je onder contract staat zou je kunnen denken dat de binding verdwijnt. Omdat er verder voor het personeel bijna niets verantwoord merk je het echter niet op de werkvloer.

Het is alleen voor grotere bedrijven

Payrolling wordt vaak gezien als iets voor grote bedrijven. Het is echter voor iedereen geschikt. Voor kleine bedrijven is het uit handen geven van het risico bij ziekte bijvoorbeeld heel fijn.

De kosten zijn onduidelijk

Dit is een idee dat nog altijd leeft. Een goed payroll bedrijf maakt echter vooraf precies duidelijk wat de kosten zijn. Hierdoor weet je precies wat je per periode gaat betalen. 

Meer weten over payrolling

We hopen dat je nu een goed beeld hebt van payrolling. Heb je nou nog vragen of wil je meer weten over payrolling? Neem dan een kijkje op een website van bijvoorbeeld Payroll Select. Hier vind je de belangrijkste ins en outs over payrolling die je moet weten.

https://www.payrollselect.nl/

Gerelateerde artikelen

Opslagruimte op maat huren

Een gasbarbeque, uikomst van de eeuw

De mooiste kunst van Nederland en omstreken