Serpentis
Image default
Electronica en Computers

Refurbished Apple devices zijn van prima kwaliteit en goedkoper

De refurbished markt is voor een groot deel gericht op Apple producten. De totale refurbished smartphone markt bestaat voor maar liefst voor 95% uit iPhones. Apple is het meest geschikte merk om refurbished aan te kopen vanwege de goede software ondersteuning, hoge merkwaarde (verkoopwaarde) en kwalitatieve hardware die relatief lang mee kan. Toch twijfelen veel mensen of ze wel een refurbished apparaat durven aankopen, omdat het nou eenmaal om een tweedehands product gaat, waar je relatief toch nog wat aardig geld voor neerlegt. In deze blog zul je erachter komen waarom je weinig risico loopt om een refurbished Apple device aan te kopen. De praktijk heeft ons geleerd dat refurbished apple apparatuur kopen bij een betrouwbare reseller, een prima alternatief is voor een nieuwe MacBook of iPad. Waarbij je in de praktijk weinig kan aanmerken op de verschillen in  gebruiksprestaties. En de prijs, ja die kan een stuk goedkoper uitvallen bij refurbished!

Aankoopmotieven voor refurbished hardware

Een stuk goedkoper

Gemiddeld ben je 10-30% voordeliger uit ten opzichte van de nieuwprijs wanneer je een refurbished Apple apparaat koopt. Op de meest recente producten is het prijsverschil vaak nog maar erg gering. Op oudere apparatuur is de prijs aantrekkelijker. Daarentegen is de hardware natuurlijk ouder en betekent dit ook dat je enigszins moet inboeten op de prestaties. Maar wat prijs betreft vind je bij Apple refurbished gemakkelijk prijzen van -30% op laptops van 4 jaar oud. Waar zo’n laptop makkelijk 10 jaar mee kan gaan. Je kunt van een refurbished laptop dus toch gauw al gemakkelijk 6-8 jaar genieten voordat je toe bent aan een andere. Als het om smartphones gaat, kun je met een gemiddelde iPhone prima vijf jaar vooruit. Met refurbished smartphones die ca. 2 jaar oud zijn, kun je dus met gemak nog 3-4 jaar van genieten zonder dat je het idee hebt dat je te maken hebt met een zwaar verouderde telefoon.

Ben goed voor de wereld

Refurbished is goed voor het milieu en de werkgelegenheid! Het milieu bespaar je doordat er minder nieuwe grondstoffen hoeven te worden gebruikt. En een vermindering aan elektronisch afval. Bij het verwerken van afval en recyclen tot herbruikbare grondstoffen wordt ook CO2 uitgestoten. Dus dat voorkom je ook!

Oudere model interessanter

Na twee jaar kun je een Apple product niet meer nieuw kopen. De nieuwe producten kunnen minder fijn voor je zijn. Wat te denken bijvoorbeeld van de smartphone trend dat deze steeds groter worden? Wanneer je een kleine telefoon wenst, is een refurbished iPhone SE een ideale metgezel.

Nieuwe Apple features onzinnig

Niet alle allernieuwste Apple features voegen gebruikswaarde toe. Vergelijk bijvoorbeeld een iPhone 11 ten opzichte van een iPhone 8. Wat is hier nou daadwerkelijk verschillend aan wanneer je deze in gebruik hebt? De iPhone 11’s camera is licht beter en werkt met Face ID, maar is dat iets waar je meer dan €400 voor over hebt? Een refurbished product van 2-3 jaar oud is goedkoper en verschilt niet veel in specificaties. De laatste technologische vernieuwingen zijn niet altijd sterke verbeteringen meer ten opzichte van oudere technologieën. 

Zekerheid ten opzichte van tweedehands

Op Apple refurbished heb je vaak één tot twee jaar garantie! Dat krijg je niet wanneer je een product tweedehands koopt. Daarnaast zijn de producten uitvoerig getest op heel veel punten voordat ze weer worden verkocht. Zo weet je zeker dat er geen serieuze gebreken zijn bij refurbished. Dat geeft je de nodige zekerheid. Op zoek naar een betrouwbare Apple refurbished leverancier om een Apple iPhone of MacBook te kopen? Ga dan naar iUsed

Gerelateerde artikelen

Ondersteuning tijdens het rijden met een achteruitrijcamera

Waarom bedrijven steeds vaker voor hardware as a service kiezen?

Pc samenstellen? Dat doe je hier!