Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Spullen veilig bewaren in je tiny house

De Europese Centrale Bank voert al jaren een beleid van lage rentevoeten. Dit betekent dat banken zich daarmee kunnen herfinancieren tegen aanzienlijk lagere rentetarieven. Zij zijn dus niet langer noodzakelijkerwijs afhankelijk van herfinanciering door klanten en de rentevoeten voor spaardeposito’s, daggeld of termijndeposito’s zijn dan ook laag. Het idee om spaargeld op andere manieren te investeren of veilig te stellen voor tijden van crisis is niet ver weg.

Gouden munten

In de relevante fora wordt de vorming van een (kleine coupure) noodvoorraad van gouden en zilveren munten aanbevolen voor crisispreventie; dit zou bijvoorbeeld ook zekerheid moeten bieden in de overgangsfase van een valutahervorming. Een dergelijke hervorming vindt momenteel plaats in India. De behoefte van de bevolking is groot en ook de Europese toeristen hebben het van de hervorming koud gekregen. Het is in de zaak dat dergelijke acties geen lange aanlooptijd hebben en op korte termijn worden aangekondigd.

In Europa is het afscheid van contant geld tot nu toe tamelijk geleidelijk verlopen: “kaartbetalingen” zijn in Nederland al zo gebruikelijk dat bijna de helft van alle Nederlanders de voorkeur geeft aan contant geldloze betalingen. In de Scandinavische landen – vooral Denemarken en Zweden – betaalt de meerderheid van de bevolking al per kaart of mobiele app.

In Nederland zijn er echter genoeg bedenkingen bij volledige cashlessness: betalingen met een kaart zijn gedocumenteerd en consumenten worden afhankelijk van kredietinstellingen – nog afgezien van het feit dat bij cashless-betalingen geld alleen in virtuele vorm bestaat. Wie dus uit crisisoverwegingen wilt investeren volgens het motto “Alleen contant geld is de waarheid” (aangezien de materiële waarde van papiergeld niet in verhouding staat tot de nominale waarde ervan), zal hoogstwaarschijnlijk een paar zilveren munten opzij zetten.

 


 

 

Hiervoor bieden bijvoorbeeld DM- of euroherdenkingsmunten zichzelf aan, aangezien bij betaling op hoge acceptatiewaarde moet worden gerekend. Maar hoe beschermt je jouw “zilveren schat” of andere waardevolle spullen zoals sieraden of belangrijke documenten in een tiny house of zelfs een volledig Tiny House tegen ongeoorloofde diefstal?

https://tinyhouselife.nl/