Veel beweging voor je kind is belangrijk! Wat kan je als ouder doen?

Voor de ontwikkeling van je kinderen is het belangrijk dat zij op een dag genoeg bewegen. Met bewegen leren kinderen nieuwe dingen, en bewegen is goed voor de gezondheid. Verder zorgt beweging ook voor beter concentratie en stimuleert het de hersens van je kind. Dit zijn nog maar een paar positieve punten. Dit zegt natuurlijk genoeg, bewegen is belangrijk! Tegenwoordig zijn er veel elektronische ontwikkelingen en dit zorgt er ook voor dat kinderen steeds meer stil zitten, voor een beeld zitten en minder bewegen. De vraag is dus wat je als ouder kan doen om deze trend tegen te gaan en je kind meer te laten bewegen. Verder in dit artikel worden verschillende mogelijkheden gegeven.

Motiveren

Kinderen motiveren om te bewegen is belangrijk maar moeilijk. Het belangrijkste is dat je aandacht geeft aan je kind. Dit houdt in dat je belasting hebt voor de trucjes en kunstjes die je kind doet. Door complimenten en beloningen te geven, vind je kind bewegen ook steeds leuker. Ook het samen sporten is daarbij een goede motivatie. Zo kan je een sport tegen elkaar doen, maar samen een work out of een andere oefening is ook zeker een aanrader. Kinderen worden ook gemotiveerd door goede kleding en schoenen aan te schaffen voor het bewegen. Fijne en comfortabele kleding zorgt er ook voor dat kinderen meer gaan bewegen. Schoenen zijn daarbij ook belangrijk, want slechte schoenen motiveert niet en zijn slecht voor de gezondheid. Shoesme kinderschoenen zijn daarbij zeker een aanrader, als je schoenen gaat kopen.

Wees creatief

Als ouder kan je ook bepaalde activiteiten verzinnen, wees daarbij creatief. Zo kan je denken aan het organiseren van een speurtocht, of het maken van een hindernisbaan. Noem het maar op je kan van alles. Vaak kan je al bewegen met de kleinste materialen, zoals met knuffels bijvoorbeeld. Het overgooien of het stoeien om een knuffel zorgt alweer voor meer beweging. Ook zijn er games die je online speelt en waarbij je moet bewegen. Zo zijn er dansspelletjes of andere bewegingsspellen te krijgen. Dit kan interessant zijn als je kind verslaafd aan schermen en games.  

  

Klusjes doen

Het laten klusjes doen zorgt ook voor meer beweging bij kinderen. Dus bijvoorbeeld het vuilnis buiten zetten, in de tuin werken of boodschappen doen kan een goede taak zijn voor kinderen. Als ouder heb je er ook wat aan dat klusjes worden gedaan, en indirect bewegen je kinderen ook meer. Heb je een huisdier? Dan is dat ook een handige tool voor meer bewegen. Door je kind de hond uit te laten beweegt je kind ook meer. Ook stimuleert een huisdier je kind ook om meer te bewegen, want huisdieren zijn leuk en houden van rennen en bewegen.

Nieuwe sporten leren

Veel gemeentes doen de laatste tijd veel aan sporten onder de aandacht brengen bij kinderen. Zo organiseren deze gemeentes bepaalde evenementen om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Het is dan ook zeker een aanrader om als ouder je kind hiervoor in te schrijven. Je kind maakt kennis met grote sporten, zoals voetbal, basketbal en turnen. Ook komen daar veel andere sporten en spelletjes terug die wat unieker zijn. Bij het leren kennen van nieuwe sporten, kan je kind ook nieuwe vriendjes of vriendinnetjes maken Win-win kan je wel zeggen.