Verschillende financieel adviseurs

Er komt van alles bij ondernemen kijken. Zo krijg je te maken met verschillende soorten belasting, administratieve verplichtingen, regelingen én voordelen. Gelukkig kun je hier altijd hulp voor inhuren. Maar heb je als een mkb-ondernemer in Almere eigenlijk wel een financieel adviseur Almere nodig? Wellicht lijkt het overbodig, zeker als je bekijkt hoeveel verschillende soorten adviseurs er zijn. Daarom zetten wij de verschillen van die soorten financieel adviseur Almere voor jou op een rijtje.

De boekhouder

Een boekhouder helpt je met het bijhouden van jouw boekhouding en het doen van belastingaangifte. Het is geen beschermd beroep, dat wil zeggen dat er wel allerlei opleidingen voor zijn maar dat iedereen zich een boekhouder mag noemen. Uiteraard is er een groot kwaliteitsverschil onder beschikbare bezoekers, dus je kunt er niet zomaar van uitgaan dat je boekhouder alle gunstige fiscale regelingen kent.

De belastingconsulent

Een belastingconsulent heeft bij de Belastingdienst aangegeven dat hij/zij namens andere ondernemers aangifte doet. Net zoals de boekhouder is dit geen beschermd beroep. Vraag daarom bij samenwerking met een belastingconsulent naar zijn/haar opleiding en ervaring. Je belastingconsulent kan vast en zeker aangifte voor je doen, maar je kunt er niet van uitgaan dat hij/zij alle regels kent zodat jouw belastingaangifte zo laag mogelijk uitvalt.

Een Register-Accountant

Een RA heeft niet alleen een academische opleiding doorlopen, maar ook een driejarige praktijkstage. De RA werkt met name voor de grote bedrijven. Waarbij zijn/haar voornaamste taken het controleren van de cijfers en financiële verslaglegging zijn. Daarom mag je van een dergelijk persoon zeker goed advies verwachten.

https://rockethypotheken.nl/financieel-advies-almere/
Tags: , ,