Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Vind nu het juiste zand voor in je tuin

Ben je net terug van een strandvakantie? Dan mis je wellicht dat heerlijke gevoel van zand tussen je tenen. Een goede reden om zelf een ministrand in je tuin aan te leggen. Maar eigenlijk heb je dat zand overal voor nodig. Er zijn bijna geen tuinen te vinden, waar je geen zand tegenkomt. Misschien is het niet meteen op het eerste oog zichtbaar, maar ook onder stoeptegels of onder een grasmat ligt zand. Wanneer jij je tuin nieuw gaat bestraten zul je dan ook zeker zand nodig hebben. Maar ook voor het aanleggen van een speeltuin of voor het metselen van een nieuw muurtje komen een aantal zandzakken goed van pas. Bij 123Natuurproducten.nl vind je veel verschillende soorten zand, daarom leggen we je hier uit wat het verschil is. 

Speelzand

Wanneer je graag een zandbak voor je kinderen wilt bouwen, heb je speelzand nodig. Dit zand is erg schoon, wat betekent dat er geen leem en andere grove materialen meer aanwezig zijn. Hierdoor is het veilig voor jouw kinderen om erin te spelen. Want hoewel je het misschien niet meteen zal denken, kan grover zand voor wondjes zorgen, wat het speelplezier bederft. Dit zand is zacht, maar daarnaast ook niet zo plakkerig. Ideaal om het na een speelsessie weer van de kleding te vegen.

Metselzand

Dit zand is in tegenstelling tot het speelzand scherp. Het wordt vooral gebruikt bij het metselen en is dan ook ideaal als je een klein muurtje in je tuin wilt bouwen. Bijvoorbeeld om de zandbak voor de kinderen wat af te schermen. Zo voorkom je dat het speelzand overal heen waait. Bovendien kunnen de kinderen zo lekker zelfstandig in het zand prutten.

Straatzand

Staat er deze zomer op de planning om de stoep te vervangen? Dan heb je zeker straatzand nodig. Dit wordt namelijk onder de bestrating gestrooid, zodat de tegels mooi recht komen te liggen. Dit zand mag zeker geen leem of klei bevatten, zodat je het eenvoudig glad kunt strijken. Alleen zo krijg je namelijk een mooie stoep, zonder struikelpunten omdat de tegels niet netjes op elkaar aansluiten.

Brekerzand

Tot slot kun je met brekerzand je nieuwe aangelegde stoep invegen. Dit zand bevat vele kleine steentjes en heeft daarnaast een hoekige structuur. Daardoor sluiten je nieuwe stoeptegels mooi op elkaar aan. De kieren worden gevuld en verzakkingen voorkomen. Veeg je nieuw aangelegde stoep dus zeker een periode in met dit zand, zodat je een mooie strakke tuin krijgt.

https://www.123natuurproducten.nl/