Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Vreemde aardappelgeur in de slaapkamer? Dit is mogelijk schimmel!

Ruik jij iets raar in je slaapkamer, badkamer of andere woonruimte? Dan is het de kans dat het schimmel is. Schimmel brengt een vrij vreemde aardappelgeur met zich mee. Enige voordeel is wel hiervan dat je op eht spoor komt van schimmel. Schimmel is soms lastig te constateren. 

Schimmel in slaapkamer of badkamer, ben je dan te laat?

Eigenlijk wel natuurlijk. Maar je kunt nog steeds veel doen om de situatie te verbeteren. Begin eens met de ramen open te zetten, wanneer het niet regent natuurlijk.

Schimmel in de slaapkamer is niet alleen lastig, het is ook slecht voor de gezondheid. Daarom is het goed tijdelijk een andere slaapplek te zoeken. Dan kun je professionele hulp inroepen door een offerte van een schoonmaakbedrijf te vragen.

Aardappelgeur is een aanwijzing

Verse aarde, of aardappelen, ruiken naar schimmels omdat de aarde het leefgebied van schimmels is. Daar horen schimmels thuis, en ze spelen een belangrijke rol in de natuur.

Wetenschapper ontdekken steeds meer over schimmels, maar het zijn vooral de grootste opruimers van organisch materiaal. Dode dieren, bomen en bladeren worden langzaam omgezet in aarde. Fungi, de wetenschappelijke naam voor schimmels, vormen lange, draadvormige netwerken onder de aarde, meeldraden genoemd, maar komen helaas ook voor op plekken waar ze niet thuishoren.

Ga niet alleen aan de slag

Heb je schimmel in slaapkamer of badkamer dan kun je zelf proberen er van af te komen. Ventilatie werd al genoemd, maar schoonmaken met azijn of een ander min of meer agressief schoonmaakmiddel. Maar schimmels zijn altijd op zoek naar een nieuwe leefomgeving. Met de meeldraden zullen ze dus terugkomen, steeds weer terugkomen.

Dan is het goed als je op professionele hulp kunt vertrouwen. Het doel van een grondige schoonmaak moet zijn alle schimmels te verwijderen en mogelijke nieuwe schimmels geen kans te geven zich te vestigen.

Schimmel

Daarom ben je nu even je huis kwijt, maar niet voorgoed

Een schoonmaakbedrijf zal je hele woning, inclusief de tuin en eventuele bijgebouwen willen onderzoeken. En een schoonmaakbedrijf weet waar gezocht moet worden. Ook is overleg met een buurtvereniging mogelijk en moet de gemeente op de hoogte gebracht worden. Een professioneel schoonmaakbedrijf weet om welke schimmels het gaat en wat te doen om ze te melden en verwijderen.

Schimmel in slaapkamer, kelder of op zolder is het begin

Er kan nog een lange weg voor je liggen. Maar als je niets doet zullen de schimmels in je slaapkamer uiteindelijk het hele huis kunnen aantasten. Alleen als alle schimmels uit je huis zijn, ben je veilig.

Probeer dus geen afkortingen af te dwingen en ga niet af op de adviezen van buren of vrienden. Die adviezen kunnen juist en correct zijn, ze dekken niet het hele verhaal.