Serpentis
Image default
Electronica en Computers

Waarom bedrijven steeds vaker voor hardware as a service kiezen?

Er zijn meerdere bedrijven die in deze tijd niet meer hun eigen hardware kopen. Eigen hardware hebben heeft bepaalde nadelen en die kunnen misschien worden opgelost door te kiezen voor hardware as service. Hieronder wordt uitgelegd welke nadelen er zijn bij het aanschaffen van hardware en waar u op moet letten bij het mogelijk leasen van hardware.

Nadelen van het aanschaffen van hardware

Eigen hardware zoals computers of laptops hebben kan klinken als een goed plan. Het zijn jouw spullen en je kan ermee doen wat je wilt. Toch zijn er ook een aantal nadelen te noemen voor het kopen van eigen hardware. Een eerste nadeel kan zijn dat een computer of laptop kapot kan gaan of bepaalde problemen gaat ondervinden. Omdat deze hardware in uw bezit is zal u dus kosten moeten maken voor de onderhoud van deze producten. Dit zijn kosten waar u niet op zit te wachten. Een ander nadeel kan zijn dat u jaren lang dezelfde hardware hebt en u misschien toe bent aan vernieuwing omdat de computers die u bijvoorbeeld hebt een beetje achterhaald zijn. Als deze in bezit zijn zal u eerst nieuwe moeten kopen en dan de oude ook nog verkopen of misschien zelfs wel weg moeten gooien. Nog een nadeel om te benoem is dat u IT afdeling veel tijd kwijt kan zijn met het onderhoud van de hardware. Deze tijd kunnen zij misschien beter besteden aan andere dingen binnen het bedrijf.

Hardware leasen

Als u deze nadelen hebt gelezen zal u misschien wel denken dat hardware leasen een oplossing zou kunnen zijn. Inderdaad dit kan zo zijn. Door hardware as service te kiezen heeft u geen onderhoudskosten meer aan de hardware die u gebruikt. Verder krijgt u met deze service ook als u nieuwe computers of laptops wil deze geleverd en kan u de oude terugsturen. En doordat het onderhoud bij een andere partij ligt heeft u IT afdeling de tijd om zich te richten op andere praktijken in het bedrijf. Dit klinkt allemaal geweldig, toch moet u goed nadenken of u dit wilt. Hardware leasen is niet gratis en u zal daarvoor een maandelijks bedrag moeten neerleggen bij een ander bedrijf. U moet goed kijken prijs die dit kost ook het gene oplevert voor u. Voor kleinere bedrijven zoals een eenmanszaak kan het misschien minder interessant zijn omdat daar niet gebruikt wordt van veel apparaten.. Als deze service de nadelen van u bedrijf echt wegneemt en de prijs voor u ook aanvaardbaar is, dan is het zeker een aanrader om dit te gaan gebruiken.