Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Wat een dakinspectie jou kan opleveren

Een goed dak boven je hoofd is van essentieel belang. Helaas kunnen er een hoop dingen mis zijn aan je dak waardoor er schade en andere problemen kunnen ontstaan. Het grootste probleem bij dakproblemen is dat hoe langer het probleem niet aangepakt wordt, hoe groter de schade en het ongemak wordt. Bij deze schade moet je denken aan waterschade in je hele huis. Deze waterschade kan zorgen voor houtrot en uiteindelijk je hout zodanig verzwakken dat er instortgevaar ontstaat. Wat je ertegen kunt doen? Hieronder lees je wat een dakinspectie voor jou kan betekenen:

Waarom is een dakinspectie belangrijk?

Je dak krijgt op een dagelijkse basis erg veel te verduren. Bij regenval, windstoten, vallende takken en extreme hitte slijt je dak en wanneer dit lang genoeg doorgaat kunnen er verstoppingen of lekkages ontstaan. Een dakinspectie kan dit voorkomen, aangezien het probleem dan kan worden aangepakt voordat het schade kan veroorzaken. Dit kan jouw huis of bedrijf redden van een hoop problemen met vochtschade of erger. 

Wat wordt er gecheckt bij een dakinspectie

Wanneer je een dakinspectie laat uitvoeren wordt je gehele dak gecontroleerd op schade of mogelijke zwakke plekken. Wil je graag precies weten wat er gebeurd tijdens een dakinspectie:

  • De stabiliteit van de balken en andere draagconstructies wordt gecontroleerd. 

  • De staat van het isolatiemateriaal wordt gecontroleerd.

  • De dakpannen worden gecontroleerd op schade en op het feit of ze los zitten.

  • De dakbedekking wordt gecontroleerd op scheuren.

  • De vervuiling van het dak wordt gecontroleerd.

  • De weerbestendigheid van het dak wordt gecontroleerd.

  • De hemelwaterafvoer wordt gecontroleerd.

Hulp van jouw lokale dakdekker 

Wanneer je via Dakprobleem Kwijt een afspraak maakt met jouw lokale dakdekker voor een dakinspectie komt hij er zo snel mogelijk aan. Eenmaal aangekomen zal hij zo snel mogelijk beginnen met de dakinspectie op de eerder genoemde punten. Is hij klaar met zijn inspectie, dan stelt hij een rapport op met de benodigde werkzaamheden. Ga je akkoord met deze werkzaamheden en de kosten hiervan? Dan gaat hij meteen aan de slag. Wil jij nu schade voorkomen en een goed onderhouden dak? Bel of mail dan met jouw lokale dakdekker voor een afspraak!

 

https://dakprobleemkwijt.nl/