Serpentis
Image default
Eten en drinken

Wat je moet weten over het maken van een pizza

De pizza is een heerlijk Italiaans gerecht die geliefd is door veel mensen en wereldwijd bekend is. De pizza bestaat uit een pizzabodem, waarop voedingsmiddelen worden gedaan zoals tomaten, kaas en vlees. De pizza kan je in ieder land wel vinden en bestellen, maar je kan er ook voor kiezen om zelf een pizza te maken. We gaan je in dit artikel een aantal dingen over vertellen die handig zijn om te weten, dus lees zeker verder!

Het maken van het deeg

Het maken van het pizzadeeg is best een opgave, het kost veel tijd en oefenen. Dit klinkt niet voor iedereen als muziek aan de oren, je zou dan eventueel ook pizza bollen kunnen bestellen bij Monte Pizza Crust. Je kan dit gebruiken voor pizza deeg maar ook voor andere doeleinden zoals allerlei verschillende soorten brood maken. Als je er wel voor kiest om zelf het pizza deeg te maken dan is het ten eerste belangrijk om verse ingrediënten te gebruiken zoals verse gist. Sommige grotere supermarkten hebben tegenwoordig meestal wel blokjes verse gist in het koelschap liggen. En anders kan je terecht bij een toko of Turkse winkel. Naast dat is het ook belangrijk om je pizzadeeg minimaal 4 uur te laten rusten. Nog langer is og beter, langere rijstijden maken het deeg luchtiger en ook beter verteerbaar.  Langer rijzen betekent ook meer smaakontwikkeling. 

De pizza beleggen

Als je een heerlijke bodem hebt gemaakt is het tijd voor de saus. Pas op dat je niet teveel saus gebruikt, want van teveel saus wordt de bodem erg nat en klef. Voor de saus is een beetje tomatenpuree met kruiden en knoflook vaak alles wat je nodig hebt. Je kan natuurlijk ook experimenteren met andere sauzen zoals pesto, maar ook dan geldt dat je niet teveel saus moet gebruiken anders wordt de bodem klef en nat. Leg een beetje van de saus in het midden van je pizza, en spreid dit in een spiraal naar de randen uit. Ook een teveel aan ingrediënten zorgt voor een natte en slappe pizza dus pas op met de toppings.

De pizza bakken

De laatste stap is de pizza bakken. De juiste apparatuur is van groot belang voor de perfecte pizza, maar niet iedereen heeft thuis een steen- of hout oven staan. In een gewone oven wordt je bodem vaak slapper dan je gewend bent van de pizzeria. De gemiddelde temperatuur voor een gewone oven is 250 celsius en je bakt de pizza ongeveer 25 minuten. Bij een steen- of hout oven van 300 tot 350 graden celsius is de oven zo warm dat je pizza binnen 50 á 60 seconden klaar is. Is je oven warmer, bijvoorbeeld tussen de 400 en 500 graden, dan zal je pizza binnen 20 á 30 seconden al klaar zijn.