Serpentis
Image default
Gezondheid

Wat je moet weten over Hormoonbehandeling transgender Bij Genderclinic

Als je transgender bent, is het belangrijk dat je toegang krijgt tot alle hulp en ondersteuning die je nodig hebt. Om dit te bereiken, moet je omgaan met een veelheid aan medische en psychologische implicaties. De Hormoonbehandeling transgender is een voorbeeld daarvan. Maar wat betekent hormonale behandeling precies? Wil je meer informatie over wat een Hormoonbehandeling is? In deze blog gaan we dieper in op wat je moet weten over Hormoonbehandeling transgender bij Genderclinic.

Wat is Hormoonbehandeling transgender?

Hormoonbehandeling transgender bestaat uit het gebruik van geïsoleerde mannelijke of vrouwelijke hormonen om het lichaam zo aan te passen dat het meer lijkt op de genderidentiteit waarmee een persoon zich identificeert. Bijvoorbeeld, als iemand zich identificeert als een vrouw, kan deze persoon oestrogeen gebruiken om hun lichaam te veranderen naar iets dat meer overeenkomt met deze identiteit. Oestrogenen zijn mannelijk hormoon tabletten die helpen bij het veroorzaken van fysieke veranderingen zoals borstgroei, minder haargroei, minder spiermassa en meer vetophoping. Er zijn ook androgeen-blokkers (testosteron remmers) die helpen bij het voorkomen of vertragen van masculinisering veranderingen zoals stemverlaging of groei van baard- en snorharen.

Hoe helpt Genderclinic?

Genderclinic biedt professionele hulp voor mensen die worstelen met genderidentiteitsproblemen. De arts-specialist helpt patiënten door middel van eersteklas diagnostiek en door hen te begeleiden door hun gehele transitieproces, waaronder hormoontherapie en andere medische aspecten. Door samenzijn met specialistische artsen wordt patiëntveiligheid prioriteit gemaakt en kan er rekening worden gehouden met individuele situaties om zo de juiste behandelingsopties te vinden voor elke unieke patiënt.