Serpentis
Image default
Gezondheid

Wat je niet wist over een Detox Sapkuur

Juicing is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen biedt het veel gezondheidsvoordelen, maar ook dat het een perfecte manier is om af te vallen. Maar wat betekent het precies om te detoxen? In deze blogpost leer je wat precies een detox sapkuur inhoudt en welke voordelen het je kan bieden.

Wat doet een detox sapkuur?

Een detox sapkuur helpt je lichaam zichzelf te reinigen door giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen die bijdragen aan vermoeidheid, huidproblemen, slechte spijsvertering en meer. Je begint met eenvoudigweg alleen sappen te drinken, in plaats van solide voedsel. Vaak duurt zo’n kuur tussen de 3 en 7 dagen inclusief fase-in en fase-uit periodes waarin je teruggaat naar normale voeding. Er zijn verschillende soorten sappen beschikbaar die variëren van simpele appelsap tot complete groene smoothies met vers fruit en groenten.

Wat zijn de voordelen?

Eén van de belangrijkste voordelen van een detox sapkuur is dat je lichaam gemakkelijk vitamines, mineralen en andere nutriënten stoffen kan absorberen die nodig zijn voor het functioneren van essentiële lichaamsprocessen – zoals spijsvertering, immuunsysteem, energieniveau’s enzovoorts – die vaak verstopt raken door ongezonde voeding of stressvolle levensstijlen. Bovendien kunnen antioxidant-rijke ingrediënten ook helpen bij het bestrijden van vrije radicalen schade die helpt bij anti-verouderingsprocessen.

Kies voor een detox sapkuur van Dr Veggie

Dr Veggie is een organisatie die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop mensen naar detox sapkuur kijken. Ze staan bekend om hun unieke en natuurlijke sappen gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten, waaronder fruit, groenten en kruiden. Naast hun heerlijke smaken bieden deze sappen ook tal van gezondheidsvoordelen.

Dr Veggie heeft de traditionele detox sapkuur genomen en er een nieuwe versie van gemaakt door extra vitaminen, mineralen en organische bestanddelen aan hun mengsels toe te voegen. Deze verbeterde versie is ontworpen om een nog groter reinigend effect te geven en tegelijkertijd te helpen een goede gezondheid te behouden. Elk van hun reinigende sappen bevat vitamine A, C, E, B6 en B12, evenals kalium en magnesium. Verder bevatten ze essentiële antioxidanten zoals vitamine C en proanthocyanidinen (OPC’s).