Serpentis
Image default
Woningen

Welke verschillende soorten ruiten kennen we?

Wanneer je een wat oudere woning hebt, dan is de kans aanwezig dat deze nog is voorzien van enkel glas. Nu kun je ervoor kiezen om dit te laten zitten, maar vervangen is natuurlijk in meerdere opzichten een verstandige keuze om te doen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het thuis een stuk aangenamer wordt qua temperatuur, maar draagt het ook bij aan het verduurzamen en dus ook het verminderen van de uitstoot van CO2. In meerdere opzichten dus zeker de moeite waard. Wel is het aan te raden om de glaszetter Arnhem te vragen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vandaag de dag kun je namelijk kiezen uit verschillende soorten ruiten. Om je een idee te geven welke opties er zijn, hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 

Enkel glas

Dit is het meest voorkomende type glas dat wordt gebruikt in ramen en deuren. Het bestaat uit één laag glas en is geschikt voor gebouwen met een gematigd klimaat.

 

Dubbel glas

Dit is glas dat bestaat uit twee lagen glas die met een luchtleegte ertussen zijn gescheiden. Het is efficiënter in het behouden van warmte en kan helpen om energiekosten te besparen.

 

HR glas

HR glas (HR staat voor hoogrendementsglas) is een type dubbel glas dat is ontworpen om de hoeveelheid warmte die door het glas heen kan, te beperken. Het bestaat uit twee lagen glas die met een luchtleegte ertussen zijn gescheiden en die zijn behandeld met een speciale coating om de warmteoverdracht te verminderen.

 

HR++ glas

HR++ glas (HR staat voor hoogrendementsglas en de ++ staat voor extra hoog rendement) is een verbeterde versie van HR glas. Het is een type dubbel glas dat is ontworpen om de hoeveelheid warmte die door het glas heen kan, nog verder te beperken dan HR glas. Het bestaat uit twee lagen glas die met een lucht leegte ertussen zijn gescheiden en die zijn behandeld met een speciale coating om de warmteoverdracht nog verder te verminderen.

 

Tot slot

Wanneer je te maken hebt gehad met glasschade Arnhem en je hebt nog geen HR++ glas in je woning, dan is het zeker het overwegen waard om dit direct aan te pakken. Je zult namelijk zien dat het allerlei voordelen heeft en het je aanzienlijk zal schelen op je maandelijkse energierekening.