Serpentis
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen en BKR

De gemiddelde lease maatschappij zal voor zowel zakelijk auto leasen als voor private auto leasen een check doen bij het Bureau Krediet Registratie. Dit wordt voornamelijk gedaan om je kredietwaardigheid te controleren. Natuurlijk wil een lease maatschappij graag een auto aan jou gaan verhuren, maar ze hebben wel graag zekerheid omtrent de betalingen. Zonder voldoende kredietwaardigheid kan een lease contract eenvoudigweg geweigerd worden door de lease maatschappij. Dit is op zich goed te begrijpen, maar kan ook heel averechts werken. Vooral wanneer je snel één of meerdere auto’s nodig hebt en voldoende eigen vermogen ter beschikking hebt, maar toch ook nog ergens een negatieve BKR registratie op je naam hebt staan.

Negatieve BKR registraties nadelig

Een leven leiden zonder registratie bij het BKR is best moeilijk. Als je jezelf erin verdiept zul je zien dat bijna iedereen een registratie bij het BKR heeft. Neem een creditcard of een rekening met de mogelijkheid om rood te staan en je hebt al een registratie te pakken. Zodra je een keer gebruik hebt gemaakt van deze vormen van krediet, dan krijg je namelijk meteen een registratie. Wanneer je dan per ongeluk een keer te laat bent geweest met terugbetalen of wanneer je iets te lang rood hebt gestaan, dan wordt die registratie negatief. En juist dat kan in je nadeel werken bij bijvoorbeeld auto leasen.

Zakelijk Auto leasen zonder BKR

Een lease maatschappij zal jou of je bedrijf checken op je kredietwaardigheid. Ze willen weten of het aannemelijk is dat je de kosten die aan een lease contract verbonden zijn kunt betalen. Dat is begrijpelijk, maar ook lastig soms. Vooral als je al veel gebruik hebt gemaakt van leningen elders. Tegenwoordig zijn er gelukkig wel steeds meer leasemaatschappijen die wat soepeler omgaan met negatieve krediet registraties. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van leningen die door buitenlandse krediet maatschappijen worden verstrekt. Zo kun je toch auto leasen zonder BKR check.

https://www.autoleasecentrale.nl/