Serpentis
Image default
Architectuur

De oplossing voor huizen zonder open haard: een inbouw gashaard

Veel mensen hadden graag een open haard in hun huis gehad, maar bij het kopen van het huis is dat niet altijd mogelijk. Een inbouw gashaard is dan de oplossing. Soms is het ook het geval dat u de wens voor een haard pas krijgt lang nadat u uw huis al gekocht heeft. Een open haard kan dan moeilijk te realiseren zijn, maar een inbouw gashaard biedt gelukkig uitkomst. In dit artikel wordt u snel duidelijk gemaakt waarom dit tegenwoordig zo’n populaire optie is en wat de voordelen ervan zijn. Lees dus vooral verder om erachter te komen of dit de oplossing is voor uw huis.

Meer opties en gemak bij een inbouw gashaard

Ten opzichte van een open haard die hout verbrandt, is er bij een inbouw gashaard meer mogelijk. Een open haard kan vanwege de schadelijke stoffen die afgevoerd moeten worden namelijk soms niet gerealiseerd worden. Als u uw haard laat inbouwen, heeft u dus een grotere keuzevrijheid wat betreft de plek van de haard. Dit is voor veel mensen een van de redenen om te kiezen voor een inbouw gashaard. Daarnaast is het gemak van gas natuurlijk vele malen groter dan hout. U bent namelijk geen tijd meer kwijt aan het hakken of inkopen van hout, en de haard kan veel sneller worden aangezet.

Zijn er ook nog minpunten?

De inbouw gashaarden van tegenwoordig bieden dus het ultieme gemak: u heeft de kracht van het vuur letterlijk in uw hand met een afstandsbediening. Zijn er dan ook nog minpunten verbonden aan al dit gemak? U levert natuurlijk een beetje in op de ‘feel’ van een houthaard. Veel mensen vinden het juist fijn om hun eigen hout te hakken en aan te steken, want dit geeft een authentiek gevoel. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van hout versus gas? Neem dan contact op met een gerenommeerd bedrijf zoals Ambianza, met een uitgebreide showroom in Meerkerk. Dit gespecialiseerde bedrijf heeft de expertise in handen om u alles haarfijn uit te leggen en u te helpen bij de best mogelijke oplossing.

https://www.ambianza.nl/