Serpentis
Image default
Architectuur

Een koepel op het dak laten plaatsen

Een dakkoepel is een uitstekende manier om de donkere ruimtes in het huis te verlichten zonder een lamp aan te doen. De grote ruimte zoals slaapkamers, woonkamer en keuken zijn meestal goed verlicht doordat er grote ramen aanwezig is maar er zijn ook ruimtes waar er kleine of helemaal geen ramen aanwezig zijn.

Badkamer

De badkamer en wc zijn bijvoorbeeld ruimtes dat geen ramen hebben of ze hebben een hele kleine raampje. Hier hebben de architecten expres voor gekozen omdat mensen niet willen dat de buren naar binnen kunnen kijken in de badkamer of wc. Een dakkoepel is de ideale oplossing voor deze ruimtes omdat het op het dak wordt geplaatst. Er komt door de dakkoepel licht naar binnen maar niemand kan erdoor naar binnen kijken omdat het op de dak zit.

Kosten

Tegenwoordig is het heel betaalbaar om een dakkoepel te laten plaatsen en de werkzaamheden kunnen al binnen een dag afgerond worden. Je kunt bij de winkel waar je de dakkoepel koopt gelijk navragen wat de kosten zijn voor het laten plaatsen ervan. De winkels dat dakkoepels verkopen hebben meestal zelf mensen hiervoor in dienst of ze hebben contracten ervoor met externe bedrijven. Zo kun je meteen een totaalprijs krijgen.

luminusdak.nl/

lichtkoepels.info/

vlakkelichtkoepel.nl/