Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een accountant is jouw financiële adviseur

Een accountant is jouw financiële adviseur

Om te kunnen beoordelen hoe jouw bedrijf ervoor staat qua financiën is het verstandig om een accountant in dienst te nemen. Accountants zijn specialisten op het gebied van financieel beheer. Hij/zij voert een controle uit en kent alle complexiteit van het belastingrecht. Dit maakt hem/haar een ​​adviseur van kleine ondernemers.

Wat doet een accountant?

Een accountant zorgt ervoor dat alle financiële informatie bij elkaar wordt gevoegd en valideert. Daarnaast controleert een accountant ook de jaarrekening van jouw onderneming. Geeft het wel een correct en volledig beeld van jouw financiële organisatie? Als dat het geval is dan zal de accountant een controleverklaring (accountantsverklaring) afgeven. Daar zit ook direct het verschil tussen een accountantskantoor en een administratiekantoor; alleen een accountantskantoor mag zo’n verklaring afgeven.

Controleverklaring

Deze controleverklaring is bijvoorbeeld interessant voor een ieder die aandeelhouder is in jouw onderneming. Het laat in een duidelijk overzicht zien hoe jouw onderneming hun geld heeft gebruikt. Ben je van plan om een lening of een subsidie aan te vragen bij een financiële instelling? Het kan dan wezen dat een controleverklaring door voor een vereiste is. 

Beleidsbepaler

Naast al deze werkzaamheden kan een accountant jou ook ondersteunen bij het bepalen van het beleid van jouw organisatie. De accountant geeft dan advies over zowel financiële als fiscale consequenties van bepaalde keuzes die de onderneming maakt. Zo kan worden aangetoond of een investering op dat moment wel een juiste keuze is.

Opleiding

Nadat een accountant een opleiding heeft genoten is hij/zij echter niet klaar met studeren. Een accountant moet altijd blijven leren. Zo is een accountant verplicht om jaarlijks zijn/haar kennis up-to-date te houden. Op deze manier kan kwaliteit worden gecontroleerd en gewaarborgd.

4-Vision

Als jouw accountantskantoor streeft 4-Vision continu naar betere resultaten voor jouw onderneming. Dat doen ze door zowel jouw administratieve boekhouding te automatiseren en jouw financiële bedrijfsvoering te finetunen. Echt betrouwbaar advies, precies voor jou op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel een kijkje op https://www.4-vision.nl/!

 

https://www.4-vision.nl/