Serpentis
Image default
Financieel

Een huis kopen met BKR-codering

Een BKR-registratie

Wanneer je een lening of een hypotheek afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR(Bureau Krediet Registratie).Dit is in het belang van jouw financiële welzijn. Wanneer je een nieuwe lening of hypotheek aanvraagt, dan kan de kredietverstrekker bij het BKR inzien welke kredieten je precies hebt lopen en aan de hand daarvan beoordelen of het verantwoord is om jou een krediet te verstrekken.

Een BKR-codering

Wanneer je betalingsachterstanden hebt op je lening of hypotheek, dan wordt dit via een code geregistreerd bij het BKR. Betalingsachterstanden kunnen door allerlei situaties ontstaan, zoals het verlies van een baan, een echtscheiding of het overlijden van een dierbare. Vaak krijgen mensen na verloop van tijd hun financiën weer op de rit en ontstaat er weer een ruimer besteedbaar inkomen. Een BKR-codering blijft echter vijf jaar bij BKR geregistreerd staan.

Huis kopen met BKR-codering

Het is goed mogelijk dat de ambitie bestaat om een huis te kopen. Maar helaas heb je met een BKR-codering te maken. Wat nu? Met een BKR-codering lijkt dat een lastige aangelegenheid te worden, maar laat je niet ontmoedigen. Het komt namelijk regelmatig voor dat er toch een hypotheek verstrekt wordt, terwijl er een BKR-codering is. Het kan dus: een huis kopen met BKR codering. De hypotheekadviseurs van Bkrhypotheek hebben veel ervaring met het aanvragen van een hypotheek met BKR codering. Via Bkrhypotheek.nl is te zien hoe je jouw BKR-overzicht kunt opvragen en ook is het vast mogelijk om een BKR-hypotheektest te doen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een hypotheekaanvraag met BKR-codering niet altijd geaccepteerd wordt.

Het mooie is dat Bkrhypotheek samenwerkt met reguliere banken en als de hypotheekaanvraag geaccepteerd wordt, krijg je een hypotheek tegen het reguliere rentetarief. Het is dus zeker lonend om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een huis te kopen met een BKR-codering.