Serpentis
Image default
Zakelijk

Het onderhoud van een printer

Wil je langer plezier hebben van je laserprinter? Of printerstoringen voorkomen? Dan is het inplannen van een onderhoudsbeurt voor je printer een goed idee. Refurbished Printer verzorgt onderhoud aan jouw laserprinter. Naast dat ze voor onderhoud zorgen, kan je daar ook een A3 kleuren laserprinter kopen. Lees verder om alles te weten komen over het onderhoud aan een printer.

Printer schoonmaken

Om de levensduur van jouw printer te verlengen, is het schoonmaken van jouw printer een belangrijk onderdeel. Is de printer niet meer goed schoon, dan gaat dit namelijk ten koste van de printkwaliteit. De kleuren komen er dan bijvoorbeeld minder mooi uit en er kan ook sprake zijn van een tonervlek, vegen of markeringen. Zie je een van deze dingen, dan is dat een teken dat de printer schoongemaakt moet worden. De vegen, tonervlekken of markeringen verpesten het papier. Het gebruiken van een ander inkt merk kan ook voor verstopping zorgen. Sommige printers kan je ook zelf schoonmaken, maar je kan er ook voor kiezen om dat door een professional te laten doen.

Printeronderhoud

Voor het onderhouden van een printer, heb je ook speciale onderhoudskits. In zo’n onderhoudskit zitten verschillende vervangonderdelen. Het verschilt per printer welke onderdelen er precies in de set zitten. Merk je dat jouw printer een versleten onderdeel heeft, vervang dit dan zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat je probleemloos kunt blijven printen. Dit is ook het beste voor de afdrukkwaliteit. Lukt het jou niet zelf om de versleten onderdelen te vervangen, dan kan je het beste een professional inschakelen. 

Tips voor een langere levensduur van jouw printer

De levensduur van een printer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal afdrukken en hoe de printer gebruikt wordt. De exacte levensduur van een printer kan je nooit exact weten. Het begint allemaal bij het correct opstarten en afsluiten van de printer. Druk nooit zomaar de uit-knop in tijdens het printen. Trek ook niet zomaar de stekker eruit, want zo krijg je snel kans op storingen. Wil je toch de stekker eruit halen, zet dan eerst de printer uit. 

 

Het regelmatig schoonmaken van de printer zorgt ook voor een langere levensduur. Haal stof weg wanneer het nodig is en verwijder cartridges die op zijn. Bij het schoonmaken van een laserprinter kan je de rubberen rollers ook nog schoonmaken. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de binnenkant van de printer.

 

Let op foutmeldingen en storingen. Heb je een storingsmelding gekregen en weet je niet wat je er mee moet doen, lees dan even de handleiding. Ga niet zomaar op knoppen drukken, doe je dit wel, dan is de kans groot dat het probleem vergroot wordt. Pak dus altijd bij meldingen de handleiding erbij.

 

https://refurbishedprinter.nl/kleuren-laserprinters/a3/