Serpentis
Image default
Kunst en Kitsch

Het restaureren van een schilderij laat u over aan een specialist

Het kan even flink tegen zitten, vooral als door uw toedoen iemands mooie schilderij ineens verworden is tot een te laten restaureren schilderij. Dat doet even flink pijn, maar u wilt die benadeelde persoon natuurlijk niet laten zitten met een beschadigd schilderij. Heel logisch dus dat u meteen actie wilt ondernemen, maar hoe restaureert men een schilderij precies? Het antwoord: niet zelf, in ieder geval. Ga vooral niet met een doekje, water of schoonmaakgerei van elk ander soort lopen schrobben, laat het over aan de professionals. Als u denkt zelf wel eventjes een klein vlekje weg te boenen is de kans groot dat het alleen maar erger wordt.

Is restaureren niet ongelofelijk duur?

Als u onverhoopt iemands anders schilderij heeft beschadigd, volgt meteen de gedachte dat hier een flink prijskaartje aan gaat hangen. Dat hoeft niet perse zo te zijn. Bij een te restaureren schilderij hangt het er altijd erg af wat er precies loos is en hoe het schilderij in elkaar zit. Formaat en stijl maken hier dus de dienst uit. Het is vanzelfsprekend dat grotere schilderijen meer tijd kosten om te restaureren, maar zelfs dit is niet altijd zo. Denk bijvoorbeeld aan een enorm schilderij waarvan alleen de rechterbovenhoek van het doek schade heeft opgelopen. In zo’n geval betaalt u natuurlijk niet voor het gehele doek.

Schakel een specialist in voor de restauratie

Als u erover uit bent en u uw te laten restaureren schilderij ook daadwerkelijk in haar oude glorie wilt laten herstellen, dan doet u er goed aan om bij een professional langs te gaan. Er zijn veel mogelijke bedrijven, eentje die eruit springt is Marquant. Dit bedrijf is al een tijdje heer en meester als het aankomt op kunst restauratie en is niet vies van beschadigde doeken. Welk bedrijf u ook kiest voor de restauratie, het is vaak zaak om kwaliteit voorop te stellen: een slechte restauratie is namelijk zelf heel moeilijk te restaureren. Wacht ook niet te lang met het uitzoeken van een geschikt bedrijf, want sommige schade wordt moeilijker te herstellen naarmate de tijd vordert.

https://www.marquantkunsthandel.nl/