Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe trends in interieur

De tijd van het jaar is weer gekomen waarin u uw interieur een make-over wilt geven. Nu de lente, weliswaar in de verte, in zicht komt, is het altijd leuk om uw woning een make-over te geven en de laatste trends te volgen. Natuurlijk is dat niet altijd een eenvoudige opdracht, want welke trends zijn nu echt de moeite waard?

De nieuwste trends voor een stijlvol interieur

Welke woonstijl u ook heeft, u wilt er het beste van maken en een gezellige, leefbare ruimte creëren. Hoewel trends als belangrijkste doel hebben om de woning modern en up-to-date te houden, kunnen ze ook uw wooncomfort zelf verbeteren. Hieronder enkele van de populairste trends!

1. Rond is het nieuwe vierkant

Gedurende lange tijd waren vierkante elementen erg populair in woningen, maar dat is langzaamaan aan het veranderen. Zo ziet men steeds vaker ronde vormen in het interieur: van ronde spiegels tot ronde kussens op de sofa en rond meubilair. Deze zaken geven de woning een gezellige look en zorgen ook voor een mooie, natuurlijke uitstraling.

2. Velvet in je interieur verwerken

Een andere opvallende trend waar men niet om heen kan, is velvet of velours. Deze stof geeft aan elk type interieur meteen een royale uitstraling en daarbij is het ook aangenaam zacht. Velvet kan op uiteenlopende manieren in je woning worden verwerkt. Zo kunt u velvet kussens kopen voor op de sofa, uw raambekleding afwerken met velours of een heuse zetel kopen in de stof!

3. Groen maakt je woning veel aangenamer

Ook groene, natuurlijke elementen worden erg populair bij interieurs. En dan gaat het logischerwijs vooral om bijvoorbeeld planten en bloemen, die een prachtige aanvulling zijn voor bijvoorbeeld iets strakkere interieurs met veel wit of zachte kleuren. Ten slotte maken planten en bloemen uw woning ook nog eens letterlijk gezonder!

4. Een Scandinavische woonstijl

Ten slotte is ook de Scandinavische woonstijl en al zijn typerende kenmerken aan een opmars bezig. Dit komt niet alleen doordat deze stijl erg verzorgd, eenvoudig en toch gezellig oogt, maar ook omdat het u de kans geeft om duurzamer te wonen. Bij een Scandinavische stijl staat het gebruik van organische vormen en natuurlijke materialen immers centraal!

Bovenstaande interieurtrends geven u de mogelijkheid om uw woning klaar te stomen voor het nieuwe jaar. Of u nu een interieur met klasse wilt creëren, op zoek bent naar meer natuur in huis of het extra gezellig wilt maken!

https://www.luxeinterieur.be/