Serpentis

Saffraan of wel rood goud

Heeft u wel eens van saffraan gehoord? Dit is een kostbaar specerij dat een heilzame werking heeft. Bovendien wordt dit kruid ook gebruikt in allerlei gerechten. Dit kruid maakt de gerechten namelijk een stuk smaakvoller, maar ook luxer. Bovendien wordt het gerecht ook nog eens gezonder! Voordat ik een chefkok was, had ik nog nooit van Saffraan gehoord.

Sinds ik werkzaam ben in een exclusief restaurant wil ik eigenlijk niets anders neem dan saffraan gebruiken. Zodra het kan, gebruik ik het. Ik bestel het saffraan bij Crocussativus. In dit blogartikel vertel ik er meer over.

Rood goud

Saffraan wordt ook wel het rood goud genoemd, omdat het een rode kleur heeft. Het wordt gewonnen uit de Crosussativus, ook wel de saffraankrokus genoemd. Dit specerij is heel erg kostbaar, doordat het op een handmatige manier geplukt wordt. Dit is een tijdrovend karwei, waardoor de prijs vrij hoog is. Wist u dat het zelfs het kostbaarste specerij ter wereld is? Dat maakt dit ingrediënt ontzettend geschikt voor gebruik in verscheidene exclusieve gerechten.

Traditionele gerechten

Doordat het een bittere maar toch zoete smaak heeft, is het geschikt oor gebruik in verscheidene gerechten. Verschillende chefkoks zoals ik van over de hele wereld gebruiken dit kruid natuurlijk niet voor niets! Zo is het geschikt voor gebruik in traditionele, verfijnde en delicate gerechten. Maar ook gebruik in fusion gerechten raad ik ten zeerste aan.

Saffraanbollen planten

Wist u dat u ook saffraanbollen kunt kopen om te planten in de tuin? Bij Crocussativus vindt u hoogwaardige saffraan bollen van hoge kwaliteit. Dankzij deze bloembollen kunt u het specerij helemaal zelf kweken. Wij hebben er geen tijd voor, dus we gaan het niet doen. Maar het is wel een aanrader als u dit specerij wilt gebruiken en toch op de kosten wil besparen!

Saffraan kopen bij Crocussativus?

Ook saffraan kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Crocussativus en plaats een bestelling.

https://crocussativus.eu/home