Serpentis
Image default
Bedrijven

Verven met krijtverf

Krijtverf; wat is dat eigenlijk? Krijtverf is anders dan andere soorten verf. Het geeft een matte en een beetje kalkachtige uitstraling aan het geverfde object of muur. Krijtverf wordt daarom veel gebruikt in een interieur welke een stoere uitstraling nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur of een Scandinavisch interieur, maar krijtverf wordt ook veel gebruikt in woonstijlen die neutrale kleuren gebruiken. Denk maar eens aan een landelijk interieur of een botanisch interieur. 

Krijtverf op muur of krijtverf op meubels

Krijtverf is te gebruiken op muren, maar je kunt er ook meubels mee verven. Wat dacht je van een kast verven met krijtverf? Het wordt ook veel gebruikt om stoelen, tafeltjes of (houten) accessoires mee te verven. Naast deze mogelijkheden kun je krijtverf ook gebruiken op een trap of keukenkastjes. Wel raden we aan om gebruiksobjecten altijd te voorzien van een beschermlaag na het verven. Je kunt bijvoorbeeld varnish of wax gebruiken, zodat je de krijtverf beschermt tegen slijtage en krassen en dat je de objecten goed kan schoonmaken met bijvoorbeeld water.

Wist je bijvoorbeeld wel, dat je ook een kast een oude look kan geven met krijtverf? Je hebt daarvoor twee kleuren krijtverf nodig en 3 kleuren wax. 

Krijtverf aanbrengen

Het aanbrengen van krijtverf is helemaal niet moeilijk. Het is belangrijk dat je nat in nat verft en je kan in banen verven of in blokken. Het aanbrengen van de krijtverf kun je doen met een roller voor de grote gedeelten en een kleine roller / kleine kwast voor de randen of hoekjes. Begin altijd met het aanbrengen van krijtverf op de randen en hoekjes en ga daarna over naar de grote delen. De krijtverf is na 1 uur droog en na 2 uur kun je hem oververven. Vaak is het mooist om 2 lagen krijtverf aan te brengen, om zeker te zijn dat de verf goed gedekt heeft.

 

Wil je ook verven met krijtverf? In de collectie van My Industrial Interior vind je ruim 50 verschillende kleuren krijtverf. En van iedere kleur krijtverf kun je GRATIS samples bestellen, zodat je thuis kan kijken welke kleur het mooist in jouw interieur staat

https://myindustrialinterior.nl/

Gerelateerde artikelen

Veilig & snel internationaal transport

Whatsapp buurtpreventie, wat is het?

Het verschil tussen ansichtkaarten en wenskaarten