Serpentis
Image default
Bedrijven

Waar let je op als je gaat verhuizen?

Er komt ontzettend veel kijken bij het verhuizen. Ga je samenwonen, woon je al zelfstandig of niet? De omstandigheden zorgen er ook voor dat er andere dingen zijn waar je op moet letten. Ook kan het zijn dat je eerst een verbouwing wil doorvoeren, voordat je er gaat wonen. Maar, wat zijn nu de basisdingen waar je op moet letten met een verhuizing? Check het hier.

Communicatie

Een bijzonder belangrijk onderdeel? Dat is de communicatie, je moet iedereen informeren dat je gaat verhuizen. En, wie is dan wel iedereen? Dat zijn er meer dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van je tandarts, de bank, je werkgever, je pensioenfonds, je vrienden, etc. Hoe weet je nu of je niks vergeet? Een handig hulpmiddel kan zijn om je mail en je banktransacties na te lopen. Op die manier krijg je een redelijk goed overzicht van de contacten die moeten weten dat je gaat verhuizen. Ook de app kan een goed hulpmiddel voor erbij zijn. Ook moet je je inschrijven bij de nieuwe gemeente en je uitschrijven bij de oude gemeente. Vergeet ook niet om op tijd de huur op te zeggen als je in een huurwoning zit.

De verhuizing zelf

Ga je alleen verhuizen? Dan heb je al snel zo’n 30 verhuisdozen nodig. Tenminste al je al spullen hebt. En dan moet je ook nog belangrijke keuzes maken: wat wil je houden, wat breng je naar de kringloop, wat ga je mogelijk nog verkopen op marktplaats? Je moet voor alles dus een bestemming hebben. Daarnaast is nog eens de vraag wat je allemaal nog nieuw moet aanschaffen. Vervolgens moet je de verhuizing regelen. Ga je een busje huren of een aanhanger? Wie gaat er helpen met de verhuizing of huur je een verhuisbedrijf in?

Afvalcontainers Amsterdam

Soms ligt er ook veel in het nieuwe huis dat weg moet. Dan moet je dus bijvoorbeeld zorgen voor afvalcontainers in Amsterdam of elders in Nederland, zoals Purmerend. Afvalcontainers in Amsterdam zijn er in verschillende formaten. Dus check even vooraf hoeveel en van welk formaat je afvalcontainers in Amsterdam of ergens anders nodig hebt. Het scheiden van afval is ook van belang.

https://afvalcontainersnoordholland.nl/afvalcontainers-amsterdam/