Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Zo kom jij van mieren af

Zo kom jij van mieren af

Zodra de zomer komt en de natuur opleeft gaan ook de dieren enorm aan de slag. Zo zijn ook de mieren druk bezig om een nest te bouwen om zo hun kolonie een stukje groter te maken. Voor zo’n uitbreiding is echter heel veel voedsel nodig en dat zouden ze zomaar kunnen zoeken in jouw tuin, of zelfs bij jou binnen. Dit kan tot enorm veel overlast zorgen, voor je het weet loopt de hele keuken vol met mieren. Als het echt een plaag begint te worden is het tijd om er iets aan te doen. Benieuwd hoe jij mieren kan bestrijden? Lees dan snel verder!

 

Waarom heb ik last van mieren?

De grootste reden voor de overlast van mieren is het eten wat bij jou thuis ligt, mieren zijn namelijk altijd opzoek naar eten. Vooral zoet voedsel doet het goed, omdat ze daar snel veel energie van krijgen. Op het moment dat je één mier in huis ziet kun je ervan uitgaan dat er veel meer zullen komen. Mieren zijn namelijk slimme insecten en vertellen de rest van de kolonie dat er bij jou thuis wat te halen valt. Zorg daarom dat je geen etensresten of kruimels laat rondslingeren, zo weten de mieren ook niet dat er bij jou eten te vinden is. Een bijkomend nadeel is dat de bladluis en mier graag samen werken. De bladluis produceert zoet honingdauw en de mier eet dit graag op, als ruil eet de mier de vijanden van de bladluis weer op. Zo krijg je heel snel last van twee plagen.

 

Producten tegen mieren

Er zijn een aantal producten tegen mieren, elk met verschillende voor- en nadelen. Zo heb je mierenpoeder of spray wat je gemakkelijk toe te passen is, beide werken met natuurlijke stoffen van natuurlijke vijanden van de mier. Ook kun je aaltjes gebruiken, deze microscopische wezens vermenigvuldigen zich enorm snel in het lichaam van de mier waardoor de mier uiteindelijk bezwijkt. Deze manieren van mieren bestrijden vind je allemaal bij een speciaalzaak zoals Ecostyle.

 

https://ecostyle.nl/