Serpentis
Image default
Aanbiedingen

3 soorten transportbanden

3 soorten transportbanden

Voordat jij een transportband in jouw magazijn gaat aanleggen, moet je goed nagaan wat voor transportband jouw bedrijf nodig heeft. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, die allemaal een andere doeleinde hebben. In deze blog zullen we er drie nader toelichten, dus lees snel verder!

  1. Rubberen transportband

Werk jij in een industriële sector? Dan is een rubberen transportband perfect voor jou. Deze transportbanden werken goed onder extreme omstandigheden, en zijn daarom perfect voor als jij met zware, robuuste werkzaamheden te werk gaat. Goederen zoals zand en grind zijn perfecte voorbeelden van goederen die goed met een rubberen transportband vervoerd kunnen worden. Rubberen transportbanden zijn op te splitsen in verschillende soorten banden. Ga dus goed na welke rubberen transportband jij nodig hebt voordat je je aanschaf officieel maakt.

  1. Kunststof transportband

De kunststof transportband wordt vooral ingezet in de voedselindustrie. Dit is zo omdat kunststof transportbanden erg hygiënisch zijn. Kunststof transportbanden zijn in verschillende soorten beschikbaar. Zo zijn er PU banden beschikbaar, maar ook PVC-banden, gaasbanden en MAFDEL transportbanden. Vooral deze laatste zijn populair in de voedselindustrie, maar in principe zijn al deze banden hier geschikt voor. Kunststof transportbanden kunnen ook ingezet worden in andere sectoren, maar dit komt minder vaak voor.

  1. Elevatorbanden

Voor horizontale transport van kleine, fijne goederen zoals korrels en poeders worden elevatorbanden ingezet. Deze elevatorbanden komen met bakken, waar de goederen ingelegd kunnen worden. Dit is ideaal, omdat kleine goederen snel verspild kunnen worden als deze niet op de juiste manier vervoerd worden. De elevatorband voorkomt dit volkomen. Elevatorbanden worden bijvoorbeeld gebruikt door diervoeders, maar zijn in veel verschillende sectoren beschikbaar.

Welke band past bij mijn bedrijf?

Het kan lastig zijn om de juiste transportband aan te schaffen, als je niet zeker weet welke soort bij jouw bedrijf past. Je kan daarom het best een specialist om advies vragen. Wij raden hiervoor ACB Transportbanden aan. Deze specialist levert veel verschillende soorten transportbanden, waaronder de drie die benoemd zijn in deze blog. Wil jij advies van een specialist? Neem dan eens een kijkje op de website van ACB Transportbanden! Hier vind je veel informatie over de soorten transportbanden, maar kan je ook de contactgegevens vinden, zodat jij jouw keuze met een specialist kan bespreken.