Serpentis
Image default
Aanbiedingen

4 creatieve ideeën met laminaat

Laminaat is één van de meest populaire vloerbedekkingen. Dankzij het sterke materiaal en de relatief goedkope productiekosten heb je al snel een kwalitatieve vloer tegen een aantrekkelijke prijs. Maar wist je dat je laminaat ook voor hele andere projecten kunt gebruiken? 

In dit artikel ontdek je drie manieren om je laminaat op een andere manier dan op de vloer te gebruiken. Zo maak je van je interieur een unieke plek zonder veel geld uit te geven. 

Laminaat als lambrisering 

Het feit dat laminaat doorgaans op de vloer wordt gelegd, betekent niet dat je enkel horizontaal kunt werken. Trek je vloer door naar omhoog en maak van jouw laminaat prachtige lambrisering. Dit geeft je ruimte niet alleen een chique uitstraling, het is ook nog eens een zeer onderhoudsvriendelijke manier om wat extra’s aan je interieur toe te voegen. Net als op de vloer veeg je vlekken of stof gewoon weg met een droge of vochtige doek. Ideaal! 

Een hoofdbord van laminaat 

Wil je in de slaapkamer een statement piece toevoegen? Maak dan je eigen hoofdbord voor achter het bed met laminaat. Lijm de planken op een rechthoekige basis in een patroon naar keuze. Heb je bijvoorbeeld visgraat laminaat uitgekozen? Dan zal dit ongetwijfeld prachtig staan als hoofdbord. 

Het mooie van laminaat is dat je het in bijna iedere kleur kunt krijgen. Houtlook laminaat is natuurlijk het meest populair maar ook betonlook laminaat of laminaat met een hoogglans afwerking is een goede keuze voor jouw project.

Laminaat als spatwand

Wil je jouw keuken een snelle make-over geven? Ook dan is laminaat een goede keuze. Door de planken horizontaal tegen de achterwand van je keuken te stapelen creëer je een fantastische achterwand. Dankzij de waterdichte toplaag van het laminaat is het materiaal zeer geschikt voor in de keuken en kun je spetters, vuil of etensresten er gemakkelijk vanaf vegen. Met laminaat als spatwand creëer je dan ook niet alleen een hele mooie sfeer in je keuken maar geniet je ook nog eens van het onderhoudsvriendelijke karakter van dit materiaal. 

Trapbekleding van laminaat 

Nieuwe bekleding voor je trap kan behoorlijk duur uitvallen. Om die kosten laag te houden en toch een mooie trap te krijgen, kun je met laminaat werken. De planken zijn zeer eenvoudig op maat te maken en kunnen eenvoudig op de treden worden bevestigd. Op die manier ben je snel voorzien van mooie en betaalbare trapbekleding. 

Wil je jouw trap helemaal afmaken? Plak dan een plint op de uiteinden van de treden om de trap een mooie afwerking te geven. Op die manier zijn alle randen mooi weggewerkt en kan jouw trap tegen een stootje. 

Kwaliteit laminaat kopen bij een specialist 

Ga je aan de slag met laminaat? Zorg er dan voor dat je laminaat aanschaft van goede kwaliteit. Op die manier weet je namelijk zeker dat de planken geschikt zijn voor projecten op de muur of op de trap. Bekijk bijvoorbeeld het brede assortiment laminaat van Bebo Parket. Hier vind je laminaat in talloze kleuren, motieven en afwerkingen. Ga snel aan de slag!

https://www.beboparket.nl/