Serpentis
Image default
Bedrijven

5 tips voor een goede rijstijl

Nog niet aan het lessen, maar alvast bekijken hoe jij een vliegende start maakt? Heel slim. In dit artikel krijg je 5 handige tips om ervoor te zorgen dat jij een goede rijstijl ontwikkelt.

Luister naar jouw instructeur

Wat je vervolgens hier ook leest, het is vaak niet slim om in discussie te gaan met de instructeur. Je kunt de informatie in dit artikel gebruiken om in het begin. Maar het is niet meer dan wat info om je op weg te helpen. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je het autorijden in de praktijk leert.

Rij zuinig

Wat je uiteindelijk van de instructeur zelf gaat horen is dat je zuinig moet rijden. Het nieuwe rijden noemen ze dat. De instructeur zal jou uitleggen dat je op het juiste moment in de juiste versnelling moet zitten. Het voordeel daarvan is dat je precies die hoeveelheid brandstof verbruikt die je nodig hebt.

Zet jouw stoel goed

Het is belangrijk dat je goed zit en goed kunt zien vanuit de stoel. Je moet niet dicht bovenop het stuur zitten, want dan zit je verkrampt achter het stuur. Je mag er ook niet te ver vanaf zitten, je moet wel de pedalen volledig kunnen intrappen. Daarnaast moet je de rugleuning zodanig instellen, dat je recht zit.

Zet de spiegels goed

Vervolgens ga je met de spiegels aan de slag. De grote spiegel, tussen jou en de instructeur moet zo staan, dat je ermee in zijn geheel door de achterruit van de auto kunt kijken. In orde?

Dan moet je vervolgens de zijspiegels instellen. De zijspiegels zijn belangrijk snel achteruit te kunnen kijken. Met deze spiegels kun je niet alles opvangen. Je zult tijdens het inhalen op een snelweg bijvoorbeeld goed achterom moeten kijken. Zo voorkom het beruchte gevaar uit de dode hoek.

Rijschool Oosterhout

Bijna vergeten: houd beide handen aan het stuur. En dan nu het meest belangrijk voor een goede rijstijl… Kies een goede rijschool, zoals Rijschool Oosterhout.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-oosterhout