Serpentis
Image default
Bedrijven

Besparen op autohuur doe je zo!

Een auto huren tijdens je vakantie is natuurlijk ideaal. Je kan gemakkelijk van a naar b en er kunnen heel veel leuke uitjes gepland worden. De Nederlandse toeristen kunnen dit bijvoorbeeld doen via auto huren Rotterdam. Net als vliegtickets, kan er bespaart worden op autohuur zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van je comfort. Zo is het handig om een all-inclusive autohuur te kiezen, waarbij alle verzekeringen etc. van te voren al betaald zijn. Je komt zo minder snel voor onverwachte kosten te staan. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele bespaartips.

Boek slim

Je wil natuurlijk na je vlucht zo snel mogelijk door naar je vakantie bestemming. Het is dan ook erg vervelend als je eerst nog met de taxi naar het desbetreffende autoverhuurbedrijf moet reizen om daar je geboekte auto op te halen. Kies daarom voor een bedrijf dat zich op het vliegveld bevindt of op loopafstand te bereiken is. Zo kunnen Nederlandse toeristen via auto huren Amsterdam gemakkelijk een auto bemachtigen. Hiermee bespaar je jezelf een extra taxi ritje en je kunt rechtstreeks naar aankomst door naar je bestemming. Bovendien kun je de auto ook weer inleveren op het vliegveld, waardoor je ook de terugweg geen extra kosten hoeft te maken.

Stadskantoren

Mocht je nou niet de gehele vakantie over een auto willen beschikken? Dat is ook geen probleem. Naast de vliegvelden, zijn er ook heel veel verhuurbedrijven middenin de steden gevestigd. Dit is erg handig wanneer je verblijft in de stad en deze eerst wilt ontdekken, voordat je uitjes buiten de stad gaat plannen.

Grootte zegt niet alles

De kleinste auto lijkt op het eerste oog altijd de goedkoopste optie, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer jij met je auto door een bergachtig gebied rijdt, is een auto met een sterke motor vaak zuiniger dan een kleine auto. In dit geval ben je uiteindelijk goedkoper uit met een grotere auto. Bedenk daarom van te voren wat voor soort wegen je denkt te gaan rijden en pas je auto hierop aan.

Tankregeling

Je moet bij het huren van een auto altijd rekening houden met de tankregeling. Sommige verhuurders proberen via slimme trucjes extra geld te verdienen, waarnaar jij met een hoge rekening opgescheept zit. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor een full-full (FF) of full-paid (FP) tankregeling. Je spreekt als het ware af dat de auto geleverd wordt met een volle tank en dat deze ook zo weer teruggebracht wordt.

https://www.europcar.nl/