Serpentis
Image default
Cadeau

Bloemen en Valentijnsdag

Denk je aan Valentijnsdag? Dan denk je ook direct aan bloemen! De periode rond Valentijnsdag is een van de drukste dagen van het jaar voor de bloemenwereld. Wil je een goede indruk maken op een geliefde? Lees dan in deze blog alles over de betekenis van bloemen.

 

Populaire bloemen Valentijnsdag

Wist je dat er in de periode rondom Valentijnsdag ongeveer 165 miljoen rozen verkocht worden? Ongeveer 1/3 hiervan zijn rode rozen, andere populaire kleuren zijn roze en witte rozen. Ook tulpen en orchideeën doen het goed rondom Valentijnsdag. Maar wist je dat de kleuren en soorten bloemen allemaal hun eigen betekenis hebben? We zetten de populairste bloemen voor je op een rijtje:

 

  • Een rode roos staat voor liefde. De perfecte keuze voor je partner!
  • Een roze roos staat voor vriendschap en eerste liefde. Deze bloem is geschikt voor bijvoorbeeld een prille relatie.
  • Een witte roos staat voor zuiverheid en onschuld.
  • Een gele roos kan je maar beter laten liggen. Deze roos staat namelijk voor ontrouw of jaloezie….
  • Een orchidee is het symbool voor schoonheid, luxe en kracht. Een prachtig alternatief voor Valentijnsdag!
  • Ook tulpen zijn vol betekenis. Zo staan rode tulpen voor eeuwige liefde, gele tulpen voor waardering en sympathie.

 

Welke cadeaus willen we voor Valentijnsdag?

Maar welke cadeaus zijn eigenlijk het populairste om te ontvangen op Valentijnsdag? Geen zorgen, ook hier blijken bloemen veruit het favoriete geschenk te zijn. Andere populaire cadeaus zijn chocolade, een kaartje, etentje, parfum, sieraden of een weekendje weg. Met bloemen maak je dus altijd een goede indruk tijdens Valentijnsdag! Onze tip? Bloemen laten bezorgen is eenvoudig en een echte verrassing voor de ontvanger. Bestel bloemen wel op tijd, Valentijnsdag zorgt natuurlijk voor topdrukte!