Serpentis
Image default
Bedrijven

Boksen blijft het hardere neefje van cardio-kickboksen

Boksen blijft het hardere neefje van cardio-kickboksen

Boksen is een van de meest geliefde trends op fitnessgebied die bijna nooit uit het zicht verdwijnt, maar nooit de wereld stormenderhand verovert. En terwijl een van de grootste legendes, genaamd Billy Blanks, een flinke bijdrage heeft geleverd aan een meer aerobicsvriendelijke variant van het kickboksen toen hij Tae Bo ontwikkelde in de jaren ’90, bleef het moeilijkere, hardere neefje van cardio-kickboksen – boksen – grotendeels uit het zicht.

Steeds meer sportscholen stappen weg van de ruige, harde atmosfeer van ouderwetse boksfaciliteiten

Steeds meer sportscholen, zoals de Soest personal trainer, stappen weg van de ruige, harde atmosfeer van ouderwetse faciliteiten om te kunne boksen en ontwerpen een omgeving die voor vrijwel iedereen meer dan welkom zijn. En eerlijk gezegd wordt het tijd. Boksen als sport vereist een hoog niveau van atletisch vermogen: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, behendigheid, hand-oogcoördinatie, kracht en zenuwen, om maar een paar vereiste attributen te noemen.

Bij de Soest personal trainer hoeft u geen schrammetje op te lopen

Boksen als activiteit stelt een gemiddelde sporter in staat om dezelfde atletische vaardigheden te kunnen verbeteren, allemaal zonder tegen een stootje te hoeven lopen. Als u hoopt uw gezondheid te verbeteren, wilt u zich misschien toch wel graag aanmelden voor een lidmaatschap en gaan boksen in Amersfoort.

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

U hoort het de hele tijd: u moet cardio doen om uzelf te beschermen tegen hartaandoeningen, gewicht te verliezen of juist te behouden, of calorieën te verbranden. Maar ‘cardio doen’ hoeft niet te betekenen dat u op een loopband moet springen om uw vereiste minuten te loggen. Een les boksen in Amersfoort maakt sporten leuk, laagdrempelig en iedere keer weer een uitdaging. Boekt u binnenkort ook uw eerste les bij de personal trainer?

https://www.movementamersfoort.nl/