Serpentis
Image default
Bedrijven

CE keuring laten uitvoeren door HMPA

De bouwmachines die mijn werkgever produceert, hebben verplicht een CE keuring nodig. Zo kunnen we aantonen dat we ons houden aan de geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. Een CE keurmerk op onze machines betekent dat de producten voldoen aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik.

CE keurmerk aanvragen

We weten dat voor onze machines een CE keuring verplicht is. Zonder dit keurmerk is ons bedrijf in overtreding en lopen we het risico op een boete of verdere vervolging. Een CE markering aanvragen is nog niet zo makkelijk. Daarom heb ik uit naam van mijn werkgever adviesbureau HMPA ingeschakeld.

HMPA kan een CE keurmerk aanvragen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren. Zodoende kunnen wij aantonen dat we aan de vereiste regelgeving voldoen en kunnen we met onze producten de Europese markt opgaan.

Adviesbureau HMPA: ondersteuning op maat

  • Veel kennis over het CE keurmerk en de bijbehorende werkzaamheden
  • Jarenlange ervaring met uiteenlopende bedrijven
  • Kennis altijd up to date: volgen de ontwikkelingen in de branche en doen mee aan relevante workshops en opleidingen
  • Het werkgebied bestaat uit verschillende bedrijven

Wat doet HMPA precies?

HMPA biedt dus ondersteuning en advies op maat met betrekking tot de CE keuring. Ze zochten voor ons uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE keurmerk. En ze boden ons een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen. Daarnaast stelde HMPA vast welke verbeteringen er nodig zijn om de keuring te kunnen uitvoeren.

Ook bepaalden ze de vereisten voor de documentatie van onze bouwmachines vast. Onderdeel van het CE keuringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

CE keuring uitvoeren

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met HMPA. Dit adviesbureau biedt praktische oplossingen en geeft helder en goed advies. De aanvraagprocedure verliep soepel en onze bouwmachines kunnen dankzij het CE keurmerk nu verkocht worden in Europa.

HMPA
Adres: Zuivelweg 1, 7251 LJ Vorden
Telefoon: 0575 – 474 610
Provincie: Gelderland

https://www.hmpa.nl/