Serpentis
Image default
Alarmsysteem

Cilinderslot met meerdere sleutels?

Wat is het verschil tussen een gelijktijdige vergrendeling / gelijktijdige vergrendeling en een andere vergrendeling / enkelvoudige vergrendeling? In de regel hebben de sloten, deursloten, raamsloten enz. allemaal verschillende sloten, d.w.z. de 1-3 sleutels die bij de levering zijn inbegrepen, hebben alleen het gekochte product.

Als u twee verschillende profielcilinders koopt, ontvangt u elk drie sleutels, d.w.z. in totaal zes sleutels. Drie van deze sleutels slot profielcilinder nr. 1, de andere drie sleutels slot profielcilinder nr. 2.

Daarom passen de sleutels van profielcilinder nr. 1 niet op profielcilinder nr. 2. 

Gelijkssluitend – 1 sleutel voor meerdere cilindersloten

Sloten, raam- en deursloten die evenzeer vergrendeld zijn, bieden een doorslaggevend voordeel. Hier kunnen meerdere sloten met slechts één sleutel worden geopend.

Een bekend voorbeeld uit het dagelijks leven is hier zeker de autosleutel, waarmee de portieren van de auto, de kofferbak, de tankdop maar ook het contactslot kunnen worden bediend. Het lijkt in de regel ook op de huissleutel. Hierdoor worden de voordeur, de deur van het appartement, de kelderdeur en de garagedeur op slot gedaan.

Bij cilindersloten met kerntrek beveiliging met dezelfde sleutel is het niet van belang waar de cilinders zijn geïnstalleerd. Als de cilinders dezelfde sleutel hebben, kunnen alle sloten met dezelfde sleutel met slechts één en dezelfde sleutel worden bediend.

 

Gelijkssluitend voor meerdere cilindersloten

Naast profielcilinders met dezelfde sleutel om meerdere deuren met slechts één sleutel te kunnen openen, is er ook de mogelijkheid om dezelfde sluitfunctie te combineren met een groot aantal artikelen, zodat u bijvoorbeeld alle extra deursloten en raamsloten met slechts één enkele sleutel naast de ingangsdeur van de woning kunt bedienen.

Uiteraard kan dezelfde vergrendelingseigenschap alleen voor dezelfde productgroep worden gegarandeerd. Onze getrainde specialisten adviseren u graag. In onze online shop vindt u ook diverse sluitcilinderseries van ABUS en ABUS Pfaffenhain. Vooral de EC550-serie van ABUS heeft veel producten met dezelfde sleutel, zoals profielcilinders, gepantserde nachtschoot, extra deursloten en hangsloten.