Dankzij het materiaalonderzoek van MCI kan productieverlies vermeden worden

De materiaalkeuze is belangrijk

Voor een productiebedrijf kan het falen van een installatie verstrekkende financiële gevolgen hebben. Er kan namelijk een enorm productieverlies ontstaan. Het falen van een machine wordt vaak veroorzaakt door de toegepaste materialen. MCI voert daarom onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van bepaalde materialen. Hierbij combineren ze hun diepgaande materiaalkennis met hun jarenlange ervaring met installaties en machines. Zo kunnen ze bedrijven productiegerichte oplossingen aanbieden, oplossingen die een bedrijf heel wat geld kunnen opleveren!

Materiaalkunde

MCI baseert zich tijdens dit proces op de materiaalkunde. Materiaalkunde bestudeert de eigenschappen en het gedrag van verschillende materialen. Ze bekijken voor welke toepassingen een bedrijf een bepaald materiaal wil gebruiken en zullen beoordelen of de specifieke eigenschappen van het gekozen materiaal geschikt zijn of niet. Bovendien zullen ze ook deskundig advies uitbrengen in verband met de verwerking en de afwerking van de gekozen materialen.

(Niet-)Destructief onderzoek

De verschillende materialen worden op twee manieren bestudeerd. MCI is zowel een specialist destructief onderzoek als een specialist NDO onderzoek. Tijdens het destructief onderzoek wordt er een stuk van het materiaal bekeken. Er zal bestudeerd worden hoe het gedrag van het materiaal tot het falen van een installatie kon leiden en hoe dit in de toekomst vermeden kan worden. Het NDO onderzoek zal verschillende aspecten van de materialen en installaties bekijken om eventuele afwijken op te sporen. Deze kennis zal de continuïteit van je productie aanzienlijk verbeteren!

Verbeter je productie

MCI is een gecertificeerde organisatie dat professioneel materiaalonderzoek verricht. Als specialist destructief onderzoek en specialist NDO onderzoek zullen ze niet alleen onderzoeken waarom machines falen, ze zullen ook verduidelijken hoe je dit kan vermijden. Dankzij MCI zullen je installaties constant en goed draaien en zal het productieverlies geminimaliseerd worden!

https://www.m-c-i.nl/