Serpentis
Image default
Aanbiedingen

De Gouden Bal winnaar over vijf jaar is..

Het einde van het tijdperk van Messi en Ronaldo is bijna voorbij. Jarenlang domineerden zij het internationale topvoetbal. Maar inmiddels raken ze langzaam op een leeftijd, waarbij ze niet iedere wedstrijd meer het verschil kunnen maken. Nieuwe jongens staan op. Denk bijvoorbeeld aan Mbappé of Haaland. In deze blog doen wij een kleine voorspelling van de winnaar van de Gouden Bal in 2027. Want dat is namelijk niet één van de genoemde namen…

 

Nee, want wij denken namelijk dat Pedri weleens een hele goede kans maakt om in 2027 met de trofee in zijn handen op het podium te eindigen. 

 

Iniesta 2.0

Waarom Pedri? Deze jonge voetballer is inmiddels 19 jaar, maar niet meer weg te denken uit de basis van FC Barcelona en het Spaanse nationale elftal. Vorig seizoen (red. 2020/2021) speelde hij als 18-jarige bijna 80 wedstrijden. Dat geeft al aan hoe belangrijk hij is voor een elftal. In de Spaanse kranten, en inmiddels wereldwijd, wordt hij al een tijdje vergeleken met Iniesta. Een soort Iniesta 2.0, maar dan met meer scoringsvermogen. Net als de voormalig Spaanse middenvelder is Pedri klein van formaat, maar groots aan de bal. Balverlies staat namelijk bij hem niet in z’n persoonlijke woordenboek. Wedstrijden waarbij zijn passing tussen de 90-100% van de keren aankomt, zijn eerder regelmaat dan uitzondering. En dan hebben we het niet over risicoloze ballen. Geregeld strooit hij met passes tussen de linies en zet hij de aanvaller vrij voor de goal. Of zet hij een hele defensie met één steekpass op het verkeerde been. 

 

Scorend vermogen

Wat Iniesta minder had, heeft Pedri al veel meer: Scorend vermogen. Dit seizoen heeft hij al regelmatig een goal meegepikt, waarbij hij vooral de laatste weken erg op dreef is. Schoten vanaf de zestien of het eindstation van een echte ‘Xavi-ball’ aanval; de Spaanse middenvelder heeft ze allemaal al gemaakt. Zijn rust in het spel helpt hem daar bij. Ook aan overzicht en loopvermogen ontbreekt het niet, waardoor de middenvelder gegarandeerd één van de besten van de komende tien jaar wordt. Het enige dat misschien in z’n nadeel werkt, is zijn geringe lengte. Met zijn 1 meter 74 wordt hij gemakkelijk ondersteboven gelopen. Maar dat maakt hem ook weer erg wendbaar. Zo zie je maar, ieder nadeel heeft z’n voordeel.

 

Zelf voetballen? 

Ben jij ook zo enthousiast over voetbal, of heb je voetbalspullen nodig? Dan is Your Sport Deal een ideale partij om deze producten aan te schaffen. Kijk voor voetbaldoelen, voetbalnetten, trainingsmaterialen en meer snel op de website!

 

https://yoursportdeal.nl/