Serpentis
Image default
Eten en drinken

De Spaanse eetgewoontes

De Spanjaarden houden van lekker eten en eten het liefst ook vijf keer per dag. Spanjaarden eten ook op andere tijden dan de standaard Europese tijden. In Spanje hebben ze dus andere eetgewoontes. Wil je de Spaanse eetcultuur beter leren kennen? Lees dan het artikel verder. Voor veel mensen is Spanje een geliefd vakantieland, maar er zijn ook veel mensen die daar een woning willen kopen om te wonen in Spanje. Dit wordt gezien als een goede investering. Wil jij een woning in Spanje kopen? Villa Nova Spain kan jou daarbij helpen!

Spaanse gerechten

Het bekendste gerecht uit de Spaanse keuken is paella. Het gerecht is wereldwijd bekend en er zijn ook eindeloze variaties op het gerecht mogelijk. Elke regio van Spanje heeft zo zijn eigen gerechten met unieke smaken. Spanje kent daarnaast belangrijke verschillen tussen de regio’s, ook op culinair gebied. Wat je op de menukaart van een Catalaans restaurant kunt vinden kan dus totaal anders zijn dan die in een andere regio. Een ander bekend Spaans gerecht is ‘Tortilla de patatas’. Dit gerecht wordt overal in Spanje gegeten. Het bestaat eenvoudigweg uit het bereiden van aardappelen en geklutst ei. Het wordt ook wel de ‘’aardappelomelet’’ genoemd. Ook wordt er bij iedere maaltijd een glaasje wijn of water geschonken en dat wordt geserveerd met stokbrood. 

Hoe laat wordt er in Spanje gegeten?

De etenstijden van een Spanjaard verschillen met die van andere Europese etenstijden. Daarom gaan de eetgelegenheden ook pas later open en zijn ze ‘s avonds langer geopend. Spanjaarden eten meer maaltijden, maar die maaltijden bestaan uit licht eten, zoals een salade, sandwich of tapas. De Spanjaarden eten hun avondeten laat. Vooral in weekend of tijdens de zomerperiode wordt het avondeten pas rond tien uur ‘s avonds gegeten. 

Wat en wanneer eten Spanjaarden?

Spanjaarden eten meestal vijf keer per dag. Het bijzondere is dat er twee keer ontbeten wordt en twee keer warm gegeten wordt. Het ontbijt is altijd een lichte maaltijd. Omdat het ontbijt vaak niet genoeg is tot aan de lunchtijd, eten Spanjaarden rond een uur of 10 nog wat tussendoor. De lunch is de belangrijkste maaltijd in de Spaanse cultuur. De lunch bestaat meestal uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. De Spanjaarden eten hun lunch tussen twee uur ‘s middags en half vier ‘s middags. Daarna wordt er rond zes uur ‘s avonds nog een tussendoortje genomen. Dit tussendoortje bestaat meestal uit koekjes, croissants of andere zoetigheden. Vervolgens wordt het avondeten gegeten rond negen uur ‘s avonds.