Serpentis
Image default
Zorg

De verschillende manieren om littekens te verminderen

Leer in dit artikel over verschillende manieren om het verschijnen van littekens te verminderen en een gezonde huid te bevorderen.

Littekens hebben een manier om je levensverhaal te vertellen. Die op je been kan afkomstig zijn van de eerste keer dat je probeerde (en faalde) te fietsen. De striemen – die inderdaad littekens zijn – op je heupen kunnen afkomstig zijn uit een tijd in je leven dat je opgroeide en volwassen werd. Die op je buik kan een litteken in de dwarsdoorsnede zijn, dat je na de bevalling overbleef.

Er is geen reden om het gevoel te hebben dat je je littekens moet verbergen, of dat ze een punt van schaamte zijn. Maar als je ooit hebt geprobeerd de jouwe te verbergen, heb je waarschijnlijk ontdekt dat ze, afhankelijk van de ernst van het litteken, niet bepaald gemakkelijk te verwijderen zijn – en crèmes en lotions kunnen alleen maar zo veel doen. 

Het gaat meer over het verminderen. Een litteken is hoe je lichaam herstelt van iets. Crèmes kunnen doen wat ze kunnen topisch, maar lasers en resurfacing apparaten kunnen nuttig zijn in een poging om echt te wissen die littekens.

Frustrerend als dat lijkt misschien als je op zoek bent om te vervagen een litteken zonder dermatologische interventie, zijn er actuele behandelingen die er zijn dat de deskundigen kudde aan voor alleen dat. We vroegen de professionals om een paar van hun favorieten op te splitsen – hun antwoorden, vooruit.

Acne-uitbraken kunnen frustrerend zijn, en ze kunnen ook littekens achterlaten op het gezicht en andere delen van het lichaam. Sommige mensen vinden dat acnelittekens een ongewenste herinnering zijn aan een pijnlijke en vervelende aandoening. Acnelittekens hoeven echter niet permanent te zijn, want sommige huismiddeltjes en medische behandelingen kunnen helpen om er vanaf te komen. Cotton Spa kan je hierbij helpen.

 

https://www.cottonspa.nl/collections/littekens-verminderen