Serpentis
Image default
Bedrijven

De voordelen van het gebruik van acrylaat platen

Steeds vaker zien we dat er in plaats van voor glas, wordt gekozen voor het gebruik van acrylaat platen. Dit is een heldere kunststof, die gebruikt kan worden ter vervanging van glas. Het grote voordeel hieraan is, is dat het niet alleen kan worden gebruikt in de vorm zoals we glas kennen, maar ook beschikbaar is als staf of buis. Dit heeft als grote voordeel dat je het voor tal van verschillende zaken kunt toepassen, maar daarover later meer! Wil jij weten welke voordelen het gebruik van acrylaat platen allemaal heeft? Lees dan snel verder!

De voordelen

De voornaamste reden waarom er steeds meer wordt gekozen voor het gebruik van acrylaat platen in plaats van voor glas, is omdat het een flink stuk sterker is dan glas en ook vele malen lichter is in gewicht. Ook zorg een lichtdoorlatendheid van ruim 90 procent ervoor, dat er veel meer natuurlijk licht naar binnen kan schijnen, dan wanneer je normaal glas gebruikt. Daarbij komt ook dat je er in kunt zagen, boren en laseren. Iets wat in normaal glas natuurlijk niet kan. Dit heeft als grote voordeel dat het voor allerlei verschillende toepassingen kan worden gebruikt.

Toepassingen van acrylaat platen

Het grote voordeel aan het gebruik van acrylaat platen, is dat je het overal voor kunt gebruiken. Kies je voor een holle buis, dan kan deze bij uitstek dienen als kabelbescherming. Niet voor niets wordt het daarom ook veelvuldig gebruikt voor onder de grond. Daarbij komt ook dat je er nog veel meer praktische toepassingen voor kunt bedenken. Wat dacht je van bijvoorbeeld het maken van een tuinkas, windscherm of zelfs een baliescherm. Iets wat vooral tijdens de pandemie enorm populair was.

Eenvoudig in iedere gewenste maat

Acrylaat platen kunnen eenvoudig op iedere gewenste maat worden gemaakt. Doordat het gewicht ongeveer de helft is als dat van glas, kun je er vele malen grotere oppervlaktes mee bedekken, zonder dat je hiervoor een aanpassing hoeft te doen in de complete constructie. Dit zorgt er dus niet alleen voor dat het veel efficiënter werkt, maar scheelt het je ook een hoop geld.