Serpentis
Image default
Cadeau

De wondere wereld van fruitige e-liquids

 

 

Heb je je laatste sigaret net opgestoken en ga je over op de e-sigaret, dan kan dat best even een omslag zijn. Even een pakje sigaretten kopen is er niet meer bij, want bij een e-sigaret moet je aan veel dingen denken. De batterij moet op tijd opgeladen worden, de coil moet vervangen worden en de voorraad e-liquids kun je niet zomaar bij ieder winkeltje aanvullen. Zonder e-liquids kun je tenslotte niet ‘vapen’. Toch is er een ontwikkeling gaande die ook van invloed kan zijn op jou. In dit blog vertellen we je daar meer over!

Fruitige e-liquids: binnenkort verboden?

Je hebt vast weleens voor een schap gestaan in een smartshop en e-liquids voorbij zien komen met namen als Vanilla Rum, Pistachio milk en Glazed Berry Biscuit. Als het aan staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ligt, komt er een verbod op fruitige e-liquids. Naar zijn zeggen lopen jongeren te veel risico om verslaafd te raken aan smaakjes met een exotisch karakter en dat wil hij graag voorkomen. Deze wet is er nog niet ‘doorheen’ bij de Tweede Kamer, maar indien hij van toepassing gaat zijn is dat al de tweede maatregel die wordt opgelegd aan e-smokers in korte tijd.

In de zomer van 2020 werd namelijk besloten dat ‘vapen’ in restaurants, cafés en andere gelegenheden definitief niet meer is toegestaan. Gebruikers van de e-sigaret werden voorheen nog wel ontzien, maar in navolging van ‘gewone rokers’ krijgt ook deze groep steeds vaker te maken met beperkingen.

Maar als het einde van de fruitige smaakjes daar is, wat is dan nog wel toegestaan? ‘Gewone’ tabakssmaken zullen niet tot het verbod behoren, dus die mogen nog wel. Het verbod zal -als het doorgaat- louter gelden voor exotische smaakjes.

Op zoek naar e-liquids?

Voorlopig zijn de fruitige e-liquids ‘gewoon’ nog beschikbaar. Begint uw opslag met e-liquids leeg te raken en wilt u graag wat nieuwe smaakjes proberen? Eliquidmania doet aan gratis levering als u meer dan €10,00 besteedt. Daar zit u zo aan als u een aantal flesjes bestelt! De keuze is reuze bij deze partij, want er worden maar liefst 400 verschillende smaken aangeboden.