Diëten, diëten en nog eens diëten!

Afvallen, wie wil het niet. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende manieren om af te vallen. Een van de bekendste manieren is diëten. De meeste mensen denken dat een dieet inhoudt dat je gewoon minder moet gaan eten of jezelf moet gaan uithongeren. Maar is dit eigenlijk wel zo? Er zijn namelijk verschillende soorten dieet. We hebben twee voor je uitgelicht.  

 

Caloriearm dieet

De meeste diëten zijn erop gericht je calorie-inname te verminderen. Calorieën worden door je lichaam omgezet in energie om te kunnen functioneren. Zodra je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt gaat je lichaam deze opslaan. Tijdens het opslaan worden de calorieën omgezet in vet. Zo kom je dus aan. Bij een caloriearm dieet ga je dus minder calorieën eten dan je nodig hebt om te functioneren. Zo is je lichaam genoodzaakt de opgeslagen vetten te gaan gebruiken. Zo val je dus af.

 

Water dieet

Een water dieet is een vrij nieuw fenomeen. Het is niet de bedoeling om nu al het eten te schrappen en alleen nog maar water te gaan drinken. Je hebt nog steeds suikers en zouten nodig om te kunnen functioneren. Bij een waterdieet is het belangrijk dat je alle frisdranken en sapjes vervangt door water. Drink daarnaast ook een glas water voordat je gaat eten. Water zorgt ervoor dat je eetlust verminderd. Een waterschema kan ervoor zorgen dat je stofwisseling wordt verhoogd. Daarnaast is een water dieet ook nog ontzettend goed voor je huid. Een win-win dus.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/
Tags: , ,