Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de voordelen van zoetstoffen

 

Toegevoegde suiker is waarschijnlijk het slechtste ingrediënt in ons moderne dieet. Het zit in bijna alles wat we eten, ook dingen waarvan we het niet verwachten zoals brood of yoghurt. De meeste mensen consumeren dus veel meer suiker dan ze zelf door hebben. Ook wordt suiker in verbrand verwacht met veel ernstige ziektes, zoals obesitas, diabetes, hartaandoeningen en kanker. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel oplossingen om suiker te vervangen. Maar wat zijn de voordelen van deze zoetstoffen?

 

  1. Veel zoetstoffen bevatten geen calorieën

Kunstmatige zoetstoffen bevatten over het algemeen geen of nauwelijks calorieën. Dit zorgt meteen voor een groot verschil in de hoeveelheid calorieën die je op een dag binnenkrijgt. Suiker zit namelijk in bijna alles wat we eten, dus als je niet oplet krijg je hier dagelijks een grote hoeveelheid van binnen. Wanneer je dit vervangt door zoetstoffen zal je per dag al gezonder eten!

 

  1. Zoetstoffen zijn niet slecht voor je gebit

Suiker heeft een negatief effect op je gebit. Wanneer je te veel suiker eet kan je de glazuurlaag van je tanden eraf slijten. Zoetstoffen doen dit niet, wat ervoor zorgt dat je tanden gezond en sterk blijven!

 

  1. Er zijn ook veel natuurlijke zoetstoffen

Er zijn heel veel verschillende zoetstoffen verkrijgbaar. Wanneer je liever geen kunstmatige zoetstoffen wil eten, kan je ook uit een heleboel natuurlijke zoetstoffen kiezen. Hoewel deze natuurlijke zoetstoffen over het algemeen wel wat meer calorieën bevatten dan kunstmatige zoetstoffen, is het toch beter voor je gezondheid dan wanneer je suiker eet. Twee voorbeelden van natuurlijke zoetstoffen zijn:

 

Stevia

Een veel gebruikte zoetstof is Stevia. Stevia komt uit een honingkruid uit Zuid-Amerika en is erg goed te gebruiken als vervanger voor suiker. Het bevat geen calorieën en schijnt zelfs goed te zijn voor je gezondheid.

 

Honing

Honing wordt geproduceerd door honingbijen en bevat veel vitamines en mineralen. Deze zoetstof bevat wel meer voedingstoffen dan andere zoetstoffen, maar is wel van natuurlijke oorsprong.

 

Zoetstoffen bestellen

Er zijn dus een heleboel redenen om te kiezen voor zoetstoffen in plaats van suiker. Voor een ruim aanbod aan zoetstoffen kan je terecht bij Naturaplaza. Er is genoeg keus, wanneer je kiest voor kunstmatige of natuurlijke zoetstoffen!

 

https://www.naturaplaza.nl/