Serpentis
Image default
Mobiliteit

Driewiel e bike goedkoop online bestellen

Je ziet tegenwoordig overal elektrische fietsen. Je kunt zo’n e bike goedkoop bij de supermarkt of doe-het-zelf zaak kopen. Lees er de folders maar op na. Toch zijn er ook nadelen aan dit soort fietsen met hulpmotor. Ze gaan behoorlijk snel, waardoor je een heel goede balans en reactievermogen moet hebben. Twee zaken die bij wat oudere fietsers toch wel eens tekort schieten. Gelukkig zijn er ook elektrische driewielers. Die bieden niet alleen de voordelen van een elektrische fiets, ze gaan nog een stapje verder dankzij een extra wiel. En het mooiste is; je kunt ook dit type e bike goedkoop bestellen, als je weet waar je moet zoeken!

 

Elektrische fietsen zijn (bijna) ideaal

Gezond fietsen en nooit meer last van tegenwind of steile heuvels. Een e bike is niet hetzelfde als bijvoorbeeld een Spartamet, dat is een fiets met een hulpmotor op benzine. Elektrische fietsen zijn uitgerust met een accu die het trappen lichter maken, maar je moet zelf wel in beweging blijven. Dat is niet alleen een voordeel voor de gezondheid, maar ook juridisch. Als je er zonder trappen mee kunt rijden valt het vervoermiddel onder andere regels, en dan moet je opeens een kenteken aanvragen, in het bezit zijn van een rijbewijs etc. Fietsen met trapondersteuning zorgen dat je tot een snelheid van 25 km/u moeiteloos kunt fietsen, onder alle omstandigheden.

 

Vanwege de elektronica kunnen deze fietsen wel behoorlijk zwaar worden, en op hogere snelheden is het niet altijd even eenvoudig om te stoppen of om af te stappen. Als het licht op rood springt moet je dus goed opletten. Helaas zijn er ongelukken gebeurt met dit soort tweewielers. Met name senioren en andere verkeersdeelnemers die niet goed ter been zijn of motorische problemen hebben kunnen niet altijd verantwoord op een e bike fietsen.

 

Er zijn ook elektrische driewielers

Er is een oplossing gevonden in elektrische driewielers. Dit zijn fietsen die in plaats van een groot wiel achter twee kleinere wielen hebben. Daarmee sta je veel stabieler op de weg. Sterker nog, je hoeft niet eens meer af te stappen bij een verkeerslicht omdat je gewoon recht overeind blijft staan dankzij het driewiel ontwerp. De instap van dit soort fietsen is ook lager, er is geen middenstang waar je overheen moet stappen. Het zijn altijd unisex modellen die geschikt zijn voor zowel dames als heren. Let wel even op de minimale en maximale hoogte, hoewel het zadel verstelbaar is zitten daar uiteraard beperkingen aan.

 

Let op met een e bike goedkoop aanschaffen

Goedkoop is duurkoop, dat hebben we vroeger allemaal zo geleerd. In praktijk kan een dure fiets overigens ook voor problemen zorgen, dus neem dit gezegde met een korreltje zout. Zo kun je best een e bike goedkoop aanschaffen, mits je maar realistisch blijft. Een superdeal bij jouw lokale kruidenier is wellicht niet de beste keuze. Wanneer een fiets tussen de aardappelen en tomaten staat moet je jezelf toch even achter de oren krabben. Een betere optie is een e bike van een minder bekend merk dat wél gespecialiseerd is in fietsen. Laten we de Dutchebike Triple als voorbeeld noemen, dit is een fiets van ruim twee mille met drie wielen en een elektrische hulpmotor. Die rijdt heerlijk, is modern en betrouwbaar en heeft alle opties die je nodig hebt. Er zullen heus wel een paar opties ontbreken die de luxe merken van drie mille of meer wel bieden, maar daar wordt de fiets niet altijd beter van. Luxer ja, maar technisch beter niet. Wij adviseren om vooral te letten op een goede prijs/kwaliteitsverhouding, en uiteraard ook op de veiligheid.

 

Wil je graag heerlijk fietsen maar is een normale e bike niet helemaal ideaal voor jouw situatie? Bekijk dan eens de keuze in elektrische driewielers.