Serpentis
Image default
Bedrijven

Een dagje Limburg verkennen

Ben je nog nooit in het mooie Limburg geweest? Dan mis je een heleboel moois van Nederland! Zeker ontkennen we niet dat er in heel Nederland prachtige steden en natuur te vinden zijn, maar er is een prachtig aspect dat alleen in het Limburgse landschap te vinden is, en dat zijn heuvels. In deze blog gaan we het hebben over het verkennen van Limburg.

Maastricht

Maastricht mag je natuurlijk niet overslaan, de prachtige historische hoofdstad van Limburg. Maar als je reis naar Limburg bij Maastricht eindigt, dan mis je een heleboel moois. Vanuit Maastricht kun je het beste de trein nemen richting Heerlen.

Vervolgens kun je een auto huren in Heerlen en het heuvelland verkennen. Door een auto te huren in Heerlen rijd je gemakkelijk door het heuvellandschap, waar je de verschillende leuke dorpjes kunt verkennen. Vaals is een mooi gebied waar je kunt lunchen op de mooie uitkijktoren. Je kunt een ijsje eten bij de bekende ijsboer in Epen en je dag afsluiten in Valkenburg, met een heerlijk diner in de grotten en een prachtig historisch hotel.

Wil je geen auto huren in Heerlen? Dan kun je ook een fiets huren, maar houdt er wel rekening mee dat het zwaar fietsen is voor mensen die geen heuvels gewend zijn. Een scooter of elektrische fiets zijn dan ook de beste optie.

Wat kun je allemaal doen in Limburg?

Hieronder volgt een opsomming van leuke dingen om in Limburg te doen:

–          Shoppen in Maastricht of de outlet in Roermond

–          Wandelen in Nederland, België én Duitsland bij het drielandenpunt in Vaals

–          De heuvels verkennen in Vijlen, Epen, Gulpen en Mechelen door een fijne fietstocht/wandeltocht

–          Een tour maken met de auto door het heuvellandschap

–          Valkenburg verkennen, hier zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden

–          Een van de vele leuke museums bezoeken

–          Genieten op de Maas in de zomer met een bootje

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-heerlen/