Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een gaming monitor aanschaffen in 4 simpele stappen

Wanneer je een nieuwe gaming monitor aanschaft wil je natuurlijk wel hebben dat deze voldoet aan jouw verwachtingen. Een geschikte gaming monitor uitzoeken voor jouw specifieke situatie is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. In slechts vier simpele stappen kun jij er eentje aanschaffen die voldoet aan jouw eisen en wensen. Welke vier stappen dat zijn lees je hieronder.

1: bepaal waarvoor jij de gaming monitor wilt inzetten

Natuurlijk schaf je een gaming monitor aan omdat je graag wilt gamen. Met het zinnetje ‘bepaal waarvoor jij de gaming monitor wilt inzetten’ bedoelen we eigenlijk iets anders. Het gaat hierbij namelijk om de afweging tussen de grafische kwaliteit en een vloeiende game ervaring. Grafische kwaliteit wordt uitgedrukt in de schermresolutie en een vloeiende game ervaring gaat hand in hand met een hoge verversingssnelheid en een lage responstijd. Er zijn helaas nog maar weinig monitors op de markt die én een vloeiende game ervaring zonder haperingen bieden én grafische gezien helemaal tip top in orde zijn. En als ze er al zijn dan hangt er vaak een behoorlijk prijskaartje aan.

2: zorg dat er wordt voldaan aan al jouw eisen

Eisen zijn die kenmerken of eigenschappen waar jouw nieuwe gaming monitor sowieso aan moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld eisen dat het scherm minimaal zoveel inch of groter moet zijn. Maak een lijstje van al jouw eisen zodat je per monitor kunt bepalen of hij door is naar de volgende ronde of niet.

3: probeer ook zoveel mogelijk wensen te vervullen

Naast keiharde eisen heb je vast ook nog wel één of enkele wensen. In tegenstelling tot jouw opgestelde eisen hoeft de gaming monitor niet per se aan de wensen te voldoen. Maar het zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn als de betreffende monitor toch enkele (en het liefst alle) wensen weet te vervullen.

4: eisen + wensen = 1 gaming monitor die het beste scoort

Door eerst te kijken naar je eisen en vervolgens naar je wensen, kun je het lijstje met mogelijke kanshebbers steeds verder inperken. Uiteindelijk zul je één gaming monitor overhouden die het beste scoort. Dit is de monitor die het beste bij jouw specifieke situatie past en die je dus met een gerust hart kunt kopen.

 

https://azerty.nl/