Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een hondenverzekering een goed idee?!

Je hond is je trouwe vriend, een echte metgezel die vreugde in je huishouden brengt. Je mag er daarom ook niet aan denken dat er ooit iets met je lieve viervoeter zou kunnen gebeuren. Jammer genoeg zijn honden, net als mensen niet onaantastbaar en komen ook zij soms minder leuke dingen tegen. Om die reden bestaat er een hondenverzekering. Als eigenaar van een hond kan het erg interessant zijn om zo’n verzekering te overwegen. Ontdek hieronder waarom het een goed idee is om je hond te verzekeren.

Een hondenverzekering een goed idee?! 

Misschien had je wel al eens iets gehoord over zo’n verzekering, maar vond je het niet per se noodzakelijk om er eentje aan te gaan of misschien ben je gewoon nog niet voldoende geïnformeerd? Hoe dan ook, het is handig om te weten wat deze verzekering juist inhoudt en waarom ze belangrijk kan zijn.

Natuurlijk verschilt de dekking van verzekering tot verzekering, maar meestal dekt deze verzekering onverwachtse dierenartsenkosten en eventuele behandelingskosten die je hond door ziekte of ongeval heeft opgelopen. Zo’n verzekering zorgt er dus voor dat je tijdens deze donkere dagen als je trouwe vriendje ziek of gewond is, je je op zijn minst geen zorgen meer hoeft te maken over de daarbij horende kosten want die kunnen snel oplopen. Zo kan je je aandacht volledig spenderen aan je liefste vriendje en zijn herstel! 

Waarvoor dient deze verzekering niet? 

Moest het voorkomen dat je hond een andere hond aanvalt of de schoen van je buurman kapot bijt, dan wordt dit niet door deze verzekering gedekt. Op het moment dat je hond schade richt aan anderen of aan de eigendom van anderen moet je gebruik maken van een goed gedekte familiale verzekering. Je hond is zeker en vast een lieve rakker, maar ongelukjes zijn sneller gebeurt dan je denkt. Om die reden is het dus niet zo gek om te kiezen voor een familiale verzekering die deze schade dekt!

Daarnaast wordt ook speciale dieetvoeding niet terugbetaald, alsook het steken van een elektronische chip niet of castratie of sterilisatie voor je hond zijn 4 jaar. 

Hoe kies je de beste hondenverzekering? 

Om er zeker van te zijn dat je de beste verzekering voor je hond kiest kan je dit het best goed op voorhand opzoeken. Vergelijk dierenverzekering(en) met elkaar en bepaal zo wat de beste keuze is qua formule en prijs. Tegenwoordig hoef je geen uren opzoekwerk te verrichten. Er bestaan namelijk handige sites waar je makkelijk dierenverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Typ even “vergelijk dierenverzekering” in op google en je vindt het meteen!