Serpentis
Image default
Bedrijven

Een Scandinavische stijl in jouw huis creëren

Er zijn ontzettend veel verschillende interieurstijlen voor in jouw woning. Van vintage tot industrieel en van romantisch tot Scandinavisch. Wanneer jij van een eenvoudige, decoratieve en natuurlijke uitstraling houdt dan past de Scandinavische stijl bij jou. Een voordeel van de Scandinavische stijl is dat het je huis groter laat lijken. Maar wat is de Scandinavische stijl precies? Hieronder geven we je een aantal voorbeelden.

Wittinten met een neutraal kleurenpalet

Een Scandinavisch huis is niet Scandinavisch als de tinten donker zijn. Deze stijl kenmerkt zich met witte murge, lichte pastelkleuren en vooral heel veel ramen die zorgen voor een heldere ruimte. Kleuren die worden gekozen zijn naast wit, lichtgrijs of zachtroze.

Natuurlijke texturen met houten wandpanelen

Texturen en materiaal die veel worden gebruikt binnen Scandinavië zijn steen, hout en baksteen. Denk hierbij aan steenpatronen in het meubilair, houten wandpanelen en bakstenen muren. Kleuren die hierbij passen zijn lichte bruine tinten. Verder komt in een Scandinavisch interieur vooral beuken, berken- en essenhout voor.

Eenvoudige en strakke lijnen

De Scandinavische stijl bloeide op in de jaren 1950 en heeft daarom ook elementen uit dit decennia, zoals strakke lijnen en natuurlijke tinten wat passen bij het minimalistische van deze stijl.

Natuur

Binnen de Scandinavische stijl worden allerlei planten en accessoires naar binnen gehaald die de stijl aards maken. Hierbij kan er gedacht worden aan allerlei planten, maar ook houten vloeren, stenen beeldjes en een klein watervalletje die minimalistisch in je woonkamer verwerkt is.

Opgeruimd staat netjes

In de traditionele Scandinavische huisjes was er niet veel ruimte, omdat de woningen erg klein waren. Daardoor was er in deze huisjes niet veel ruimte om spullen op te bergen. Dit zorgt voor een extra opgeruimd element, wat past bij deze stijl. De kamers bestaan uit veel vrije ruimte en kalere plekken. De opbergkasten staan niet al te vol en aan de muur hangen niet veel schilderijen.

https://wandpanelenhout.nl/