Serpentis
Image default
Bedrijven

Een stralend witte glimlach

De mate van witheid van jouw tanden is eigenlijk genetisch bepaald. Dit is bij iedereen totaal verschillend. Hoe wit jouw tanden zijn hangt tevens af van het tandbeen en tandglazuur. Je tandbeen is dat deel dat zich bevindt onder de glazuurlaag. Het tandbeen dient ter bescherming van de zenuw van je tanden. Tandbeen is doorgaans geelbruin qua kleur. Als je heel dik tandglazuur hebt, zullen jouw tanden wit blijven en goed blijven glanzen. Veel mensen vinden dat ze gele tanden hebben en proberen hun gebit te laten bleken. Er zijn verschillende manieren om wittere tanden te bereiken.

Waar dien je op te letten als je wittere tanden wilt?

Als je jouw gebit zo goed mogelijk verzorgt, kun je jouw gebit lang laten stralen. Natuurlijk wordt niemand gelukkig van gelige en onverzorgde tanden. Regelmatig je tandenpoetsen en de tandenstoker erbij pakken is toch wel het nummer één advies. Het klinkt zo simpel, maar toch kost het een heleboel mensen enorm veel moeite om dagelijks 2 tot 3 maal die elektrische tandenborstel te pakken. Of ze doen het niet lang genoeg. Minimaal 2 minuten per poetsbeurt is toch wel essentieel. De poetstechniek is tevens erg belangrijk. Poets je het liefst niet na een maaltijd, wacht dan vooral een uur, zodat je tandglazuur niet aangetast wordt. Ben je een fervent roker, dan is het tijd om echt te stoppen hiermee. Tabak zorgt voor een sterke verkleuring van je tanden, om nog maar te zwijgen over de verdere gezondheidsrisico’s voor je gebit. Thee, wijn en koffie is overigens ook niet heel fijn voor een gebit, maar als je wat naspoelt met water na het nuttigen van dit soort dranken is er niets aan de hand. Dit geldt ook voor sommige voedingsproducten die kleur afgeven. Vergeet ook niet je tandarts te bezoeken. Buiten de reguliere kantoortijden kan dit bijvoorbeeld bij spoed tandarts Dordrecht. Stel je hebt ineens erge pijn in je kies en het kan niet wachten tot de volgende ochtend, dan bel je de spoed tandarts Dordrecht. Het is belangrijk om je tandarts zeker zo’n tweemaal per jaar te bezoeken voor controle.

Een gezond gebit

Probeer altijd zo goed mogelijk voor jouw gebit te zorgen en je zult merken dat je de rest van je leven veel plezier en weinig mondproblemen hebt. Je gebit zal er niet alleen top uitzien, ook zul je fris ruiken. Dit is voor veel mensen heel belangrijk, aangezien de mens een sociaal dier is van nature.

 

https://mondzorgdordrecht.nl/spoed-tandarts-dordrecht